С вятър в косите им

Една снимка на личния профил на Димитър Бербатов във facebook  бе достатъчна да запали куп интерпретации.

Първо - какво означава "криптирания" според мнозина текст: "Червеното е добър цвят"?

Това за евентуалния му нов отбор ли се отнасяло, или за гривната на ръката (далеч по-логично) на неговата фондация, която се занимава с добри дела?

Защо има толкова коса по главата на Бербатов? Нали преди 2-3 месеца той изглеждаше съвсем различно? Присадил ли си е като Рууни?

Всъщност, очевидно нападателят е сменил имижда точно по този начин, което обаче изобщо не е чудно. И е в добрите традиции на сериозни фигури в родния футбол.

Но въпросът, който веднага се роди сред зевзеците из социалните мрежи, е:

Бербатов се готви за шеф на БФС или за нова деветка на Юнайтед?

Разбира се, асоциативната препратка е към Боби Михайлов и Уейн Рууни, също с нови коси след проблеми с гъстотата на оригиналните на определи части от главите.

Михайлов днес е с прическа като от добрите години на Ален Делон, но го помним в началото на 90-те, когато не бе така. Синът му Николай, генетично вероятно, върви по подобен път и вече бръсне главата си до голо.

Наско Сираков е друг от златното ни поколение, който наскоро се появи подмладен и "сгъстен" над веждите - а преди няколко години и при него се забелязваше тенденцията, която стряска съня на толкова много мъже.

Валентин Михов е друг дългогодишен фактор от родния футбол с "нова" коса, а вратарската гилдия явно си е орисана да върви по този път - на Мондиал 1998 и Евро 2004 нашата мрежа пазеше Здравко Здравков, с прическа почти като на Михайлов от годините преди САЩ 94.

Суетата понякога кара мъжете да се паникьосват по темата.

Вместо да си пуснат и да се посмеят на култовия коментар на покойния Николай Колев-Мичмана (също чаровен плешивко и култов герой за футбола ни), който каза на финала през 1992-ра между Барселона и Сампдория: "Ето го по крилото Ломбардо (от италианския тим), който развява буйни гриви из "Уембли"..."

Ломбардо, както мнозина помнят, нямаше никакви гриви, че и косата му хич не бе много.

А минути по-късно Мичмана вече докара до делириум аудиторията с лафа: "Ето го пак Ломбардо, с прическа като моята..."

Ето галерия с родни и чужди звезди, за чиито коси може да се напишат поеми.

Новините

Най-четените