Барса потъва като Титаник, дори съдията не може да замени Неймар

Реал Мадрид постигна гръмка победа с 3:1 в първото Ел Класико от двата сблъсъка за Суперкупата на Испания. Резултатът обаче бе далеч от най-интересното, което се случи на терена в неделя вечер.

Това бе първият двубой на Барселона за новия сезон, първият официален за Ернесто Валверде начело на каталунците и първият без Неймар. Липсата на бразилеца се усети силно, а засега Барса няма отговор за това кой ще бъде неговият заместник.

Феновете на Реал го разпознаха в лицето на рефера Рикардо де Бургос, който първо отсъди доста спорна дузпа за Барселона, след което, в рамките на две минути, показа два жълти картона и изгони Роналдо.

Кристиано влезе от резервната скамейка, вкара гол, след който изкопира „простирането” на Лео Меси от миналия сезон, заради което получи жълт картон. Малко по-късно португалецът получи и втори за симулация.

Роналдо реагира бурно след вида на червения картон и си позволи да побутне рефера в гърба – действие, за което може да получи до 12 мача наказание от Испанската футболна асоциация.

Автогола на Жерар Пике, бомбата на Марко Асенсио и поредното блестящо представяне на Иско останаха като че ли в сянката на останалите събития, но сами по себе си можеха да окупират челните страници на медиите, ако не бяхме видели чак толкова скандални моменти.

В галерията сме събрали най-добрите мемета от неделното Ел Класико, като с нетърпение очакваме и реванша на 17 август.

Новините

Най-четените