Фенове на Арсенал скъсаха от подигравки Тотнъм

Последният кръг от Висшата лига се оказа най-щастлив за феновете на Арсенал. „Топчиите“ победиха Астън Вила с 4:0, като Оливие Жиру наниза хеттрик за успеха.

Същевременно градския съперник Тотнъм загуби с 1:5 като гост на Нюкасъл и така остана на една точка зад Арсенал, въпреки че можеше за първи път от 1995 г. насам да завърши пред „артилеристите“.

Именно това разместване в последния кръг даде възможност на червената част на Лондон да отпразнува празника St. Totteringham`s Day – това е денят от годината, в който става ясно, че Арсенал ще завърши преди Тотнъм в крайното класиране.

Тази година изглеждаше, че този ден няма да дойде, тъй като само преди няколко седмици „шпори те“ се бореха за титлата, но се сринаха точно накрая. В неделя те финишираха за 21-вa година подред зад Арсенал, въпреки че имаха две точки преднина и заемаха втората позиция във временното класиране преди да се изиграят последните мачове.

Денят стана още по-емоционален за феновете на „артилеристите“, защото те се сбогуваха с ветераните Томаш Росицки, Матийо Фламини и Микел Артета, които бяха изпратени с бурни аплодисменти.

В галерията може да видите най-остроумните шеги.

Новините

Най-четените