Галерия от представянето на H&M Conscious Exclusive

Две модни събития се случват едновременно днес във Франция и в България. Докато в столицата на модата се открива изложбата „Fashion Forward - 300 years of Fashion" в Музея на декоративните изкуства, в София започва продажата на новата модна колекция H&M Conscious Exclusive, вдъхновена от историята на модата и изкуството.

Колекцията съчетава история и съвремие. При изработка на моделите са използвани устойчиви материали като органична коприна, коноп, рециклиран лен и смеси на Tencel®, както и нови, иновативни материали като мъниста и кристали, изработени от рециклирано стъкло.

Обеците са изработени от Denimite - материал, получен от рециклиран стар деним, използван за пръв път в модата от H&M.

Модната колекция беше представена снощи на специално събитие в магазина на H&M на бул. Витоша 6 в София. Специални гости бяха известни актьори и звезди от шоубизнеса.

Освен да пазаруват първи от лимитираната колекция, гостите на вечерта имах възможността да научат повече за затварянето на цикъла в модната индустрия - в специална зона на магазина бяха разположени интерактивни пана с информация за процеса, по който H&M успява да създава нови облекла чрез рециклирането на стари дрехи. Всеки клиент може да се включи в инициативата, като остави ненужни дрехи в магазините на H&M у нас, като в замяна на това получава ваучер за отстъпка при пазаруване.

Колекцията H&M Conscious Exclusive е в продажба в България от днес, 7 април, в магазина H&M бул. Витоша 6, София, както и онлайн на hm.com.

В галерията можете да видите известните лица, които уважиха представянето на колекцията.

Новините

Най-четените