За приятелката на Цветанов - забележка или нищо

Висшият съдебен съвет (ВСС) наказа днес със "забележка" председателя на най-големия съд в страната - Софийския градски съд (СГС), Владимира Янева за просрочени повече от 40 дела. Точният им брой е 43.

17 от членовете на съвета гласуваха "за", а двама се въздържаха.

Миналото лято Инспекторатът на ВСС извърши проверка в Наказателното отделение на СГС.

След ревизията четирима съдии бяха предложени за дисциплинарно наказание за забавяне на дела - шефката на СГС Владимира Янева (43 дела), председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова (59 дела), Владимир Астарджиев (31 дела) и Иван Коев (32 дела)

В края на м.г. ВСС наказа съдията от СГС Владимир Астарджиев с намаляване на заплатата с 10% за 6 месеца.

По същото време Висшият съдебен съвет наказа и Иван Коев - със "забележка".

Преди дни ВСС наложи дисциплинарно наказание намаляване на заплатата с 15% за срок от 2 години на председателя на Съюза на съдиите в България (ССБ) Мирослава Тодорова, съобщи "Правен свят".

За наказанието са гласували почти колкото е бройката за Янева - "за" 18 от членовете на съвета, един се е въздържал.

"Тримата големи" - председателят на ВКС Лазар Груев, председателят на ВАС Георги Колев и главният прокурор Борис Велчев, си тръгнаха от заседанието на съвета преди тази точка от дневния ред, пише "Правен свят".

В крайна сметка днес ВСС събра сили да наложи наказанието на семейната приятелка на Цветан Цветанов - Владимира Янева.

А МВР-шефът обяви: "Аз никога и по никакъв повод не съм персонализирал уважаемата съдия Тодорова и че тя всъщност трябва да бъде разследвана. Това е възможна хипотеза, която всеки би могъл да си изгради, когато виждаш, че има толкова много дела, които всъщност са свързани с организираната престъпност".

Очевидно е забравил как преди броени дни се изтъпани с думите: "С поведението си Тодорова и хора като нея биха могли да създадат благоприятна среда в полза на организираната престъпност".

Странно, какво би казал за съдии, които копипействат мотивите си от едно дело в друго, като дори забравят да изтрият името на осъдения. И после Върховният касационен съд "порязва" присъдата...

Ами какво да каже? Забележка - като за приятели.

#3 h3b2 03.02.2012 в 04:06:21

тази още ли е жива?

#4 Nejna 03.02.2012 в 10:46:59

2, това са изключително натоварени държавни служители.

#5 iii_krv 03.02.2012 в 12:46:33

Нейна или Нежна (разбирай си го както искаш... Сега по същество: това са крайно безотговорни държавни "служители" - последното в кавички, понеже повечето от тях смятат, че държавата и народа трябва да са техни служители!

#6 KingoftheROAD 03.02.2012 в 13:04:11

Колко толкова са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО натоварени? или не си дават много зор, че им по-лесно

Новините

Най-четените