Реал се справя по-добре без Бейл

Победата на Реал над Атлетико Мадрид в реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига се оказа осмия мач този сезон, в който Гарет Бейл не беше титуляр за Белия балет. И Реал записа осма победа в отсъствието на Бейл.

Уелската звезда е подложен на сериозни критики от испанските медии, а феновете на „Сантяго Бернабуе" често го освиркват, а тази статистика определено няма да е в негова полза.

Купеният за 100 милиона евро Гарет е пропуснал едва осем от 50-те мача, изиграни от Реал този сезон, но съотборниците му спечелиха тези осем мача, в които вкараха 25 гола и пуснаха само едно попадение.

Бейл пропусна някои много важни мачове - срещу Барселона, двете срещи в Шампионската лига срещу Ливърпул (но на „Сантяго Бернабуе" влезе като резерва в 62-ата минута) и реваншът срещу Атлетико в сряда. Но съотборниците му се справят отлично и без него.

През първата половина на сезона Бейл страдаше от контузия на мускул, получена докато беше повикан за мач на Уелс и пропусна шампионатните срещи срещу Леванте (5:0), Барселона (3:1), Гранада (4:0) и срещу Ливърпул в Шампионската лига (3:0).

За реванша срещу Ливърпул на „Бернабеу" Гарет вече беше възстановен, но беше избран сред титулярите и влезе през второто полувреме. Гарет влезе при резултат 1:0 за Реал, а мачът завърши без още голове.

Пред декември Реал игра с третодивизионния Корнела в турнира за Купата на Краля - при 4:1 в първия мач Карло Анчелоти реши да даде почивка на някои от титулярите за реванша. Така на резервната скамейка се озоваха Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Тони Кроос, Серхио Рамос и Бейл, а Реал спечели без проблеми с 5:0. Това означаваше шест мача за Реал без уелсеца и шест поредни победи.

В началото на 2015 обаче Бейл имаше много сериозен принос за доброто представяне на Реал - той вкара 12 гола от появата на терена срещу Селта до мача с Ейбар на 11 април. Преди срещата Анчелоти заяви, че е решил да даде почивка на уелсеца, а Реал победи с 3:0.

След това Гарет се върна в състава за два мача - нулевото равенство срещу Атлетико Мадрид в Шампионската лига и победата срещу Малага за шампионата, но във втория мач получи контузия в прасеца. Така в сряда вечер той си беше у дома пред телевизора и подкрепяше Реал в Twitter, тъй като нямаше как да играе срещу Атлетико.

С гола на Хавиер Ернандес Реал записа осма поредна победа в осемте мача, в които Бейл не игра за отбора.

С Бейл в състава показателите на Реал не са толкова впечатляващи - 69% победи, т.е 29 победи,  4 равенства и 9 загуби.

Бейл е важен за Реал, но тази серия отсъствия отново ще подсили критиките срещу него, които и без това набират сериозна скорост в последно време.

Новините

Най-четените