Така не се създават фенове

Лудогорец забрани достъпа на фенове с фланелки, шалчета и други артикули на Арсенал до домакинските сектори преди двубоя с "артилеристите".

Българският шампион приема тима на Арсен Венгер на националния стадион "Васил Левски" в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига и вместо двубоят да се превърне във футболен празник, темата пак е друга.

Да, може би донякъде в Лудогорец са прави да забранят фенартикули на Арсенал в домакинските сектори. На самите привърженици на Лудогорец вече попречиха да опънат транспарант на мача с Арсенал в Англия, ако се съди по думите на Ангел Петричев.

Нужно ли е обаче да се отговаря със същото?

Мачът с Аресенал е голямо футболно събитие и рискът Лудогорец да се окаже "гост" на домакински мач е огромен. Още повече, че "артилеристите" за първи път играят в България, а фен-клубът им е сред най-големите на чуждите отбори у нас.

Лудогорец са домакини, но не съвсем

Факт е, че благодарение на тях е възможно отбори като Арсенал да идват в София.

Всъщност традицията повелява те да са в Разград, но „Лудогорец Арена“ не покрива стандартите за УЕФА, затова играят и на националния.

„Орлите“ все така нямат своя фенбаза, която да напълни 40 хиляден стадион.

Видяхме го и през миналия сезон, когато фенове на Ливърпул и Реал си бяха купили билети за домакинските сектори. Видяхме го и в двубоя срещу ПСЖ, когато на „Васил Левски“ имаше по-малко от 20 000.

И какво като им забранят фенартикулите?

Привържениците на Арсенал отново няма да облекат зелената фланелка. Няма да викат за Лудогорец. Отново ще бъдат облечени в червено, дори и без символите на лондончани.

Пак ще пеят песни за Йозил, а не за Кафу и ще се радват повече на зализаната прическа на Жиру, а не на Домусчиев.

Да, подобни разпоредби има в цяла Европа. И в по-голямата си част са породени от съображения за сигурност.

Лудогорец обаче все още не е отбор от ранга на Левски и ЦСКА по отношение на феновете и рисковете от ексцесии граничат с нулата.

Феновете на Лудогорец всъщност са обикновени любители на качествения футбол с марка европейски клубни турнири, отколкото ултраси с татуирани орли по тялото.

А с един подобен ход Лудогорец повече отблъсква, отколкото да привлича още фенове към "каузата" си. Защото когато дойде време за домакинството на Базел, ще имат нужда от истинска подкрепа.

#2 crazyfreak 01.11.2016 в 12:59:50

Аз съм може би най-безспристрастния.Не гледам нашето първенство,както и шпионска(няма правописна грешка)лига,не ме интересуват и английските отбори.Но тук нашите са прави-да ще им отвърнат със същото.Трябва най-накрая да се действа със самочувствие пък ако ще и фем базата им да е 10 фена.Каквито са правилата там така и тук.Стига сме се огъвали пред чужденците-педалските ни политици достатъчно го правят!!!

Новините

Най-четените