Paranoia will destroy ya

Химически следи в небето. Краят на света на 21.12.2012. Папата, Обама и Путин са „рептили". Изходът от дербито Левски - ЦСКА е предварително уговорен от години. Съдиите в Англия подкрепят умишлено Манчестър Юнайтед.

Всички тези твърдения могат да бъдат причислени към теориите на конспирацията, които намират връзка с реалността само в главите на своите поддръжници.

Последната от изброените теории бе подхранена с пълна сила снощи на мача Челси - Манчестър Юнайтед (2:3), когато реферът Марк Клатенбърг изгони двама от играчите на домакините и призна победен гол от засада за „червените дяволи".

Да, факт е, че през последните сезони има много съдийски грешки в полза на Юнайтед, като предишният пример бе от миналия месец в дербито с Ливърпул.

Но да твърдиш, че сър Алекс Фъргюсън влияе на съдиите по някакъв начин, различен от изказванията му в медиите, или че администрацията на Висшата лига умишлено бута напред най-знаковия си клуб, е чиста проба параноя.

В момента когато такова нещо се докаже, футболът ще изгуби завинаги смисъла си и ще сме пропилели напразно години време от живота си в емоции, свързани с него. Недейте така, безумно е.

#1 vanko 29.10.2012 в 09:54:56

"Да, факт е, че през последните сезони има много съдийски грешки в полза на Юнайтед..." Думата "грешка" има определено съдържание и до време. Когато стане СИСТЕМАТИЧНО, на човек му идва наум нещо друго.

#6 momakat 29.10.2012 в 10:47:52

Бахти безсмислената статия. За какво изобщо сте я постнали? Тоя дето я е писал е някакво скъмарче дето се опитва да каже нещо, ама не е много ясно какво точно. Явно не е гледал вчерашни мач на червените миндили, и предния и по-предния и изобщо не е гледал внимателно последната година и половина!!! Така че вземете чете статиите преди да ги публикувате! Почвате да се излагате с такива авторчета!!!

#7 post deluvian 29.10.2012 в 11:27:33

какво наричате "катуна" ?

#8 Антикомунист 29.10.2012 в 11:37:28

Kатуна е Каталуня ,тоест Барселона - 2 рия най-подпиран отбор след Ман4естъря. След ,като гледам ма4 на Ман4естър винаги спирам да пцуя наще съдии... Няма ,не е имало и никога няма да има по-тикан,бутан,подкрепян отбор от този на Фърги..дали той влияе някак или не - няма значение. Този отбор без съдиите ще бъде на 8-10 място,просто няма класа,на нивото на Ливърпул е в момента. След тях разбира се се нарежда Катуня,които въпреки бутанията от съдиите поне имат играчи на супер ниво и доминират всеки мач с игра и положения.

#9 Borracho 29.10.2012 в 11:42:08

Един турист, фен на футбола отива в Манчестър и минава през клубниямагазин на Манчестър Юнайтед. Казва на продавача: - Ще искам да купя един екип на Манчестър Юнайтед. Продавача го погледнал и го попитал: - На някой от играчите, или съдийски?!?

#10 Bobby_gBG 29.10.2012 в 12:59:35

В момента когато такова нещо се докаже, футболът ще изгуби завинаги смисъла си и ще сме пропилели напразно години време от живота си в емоции, свързани с него. Недейте така, безумно е --------------------------------------------- Това нещо като "не говорете против ........... за да не го разсърдим". На многоточието сложете произволно - талибани, джахидисти, цигани, държави-съседи, мутри, МВР, политици и т.н. Тъкмо очаквах тази статия да замине на някъде, и стигам до този "извод" и финал... Ебахти жалкото извинение за размисъл и статия... А иначе - като гледам двата картона са си заслужени, несправедлив е единствено гола от засада.

#11 Bobby_gBG 29.10.2012 в 13:01:34

И е факт че манчестър миналата и тази кампания играят много слабо... Чак е смешно че без малко да вземат титлата миналата година...

#12 Fedar 29.10.2012 в 13:04:07

Но да твърдиш, че сър Алекс Фъргюсън влияе на съдиите по някакъв начин, различен от изказванията му в медиите, или че администрацията на Висшата лига умишлено бута напред най-знаковия си клуб, е чиста проба параноя. ----------------------- Стоименов, не се излагай и не оставяй на пристрастията ти да влияят на професионалната преценка. АФ влияе на съдиите с цял набор от инструменти: - Непрекъснати нападки в изказвания по медиите и постоянна вербална агресия от тъчлинията. - Сериозни наказания за почти всички съдии, които са отсъдили спорно положение срещу Юнайтед, и то се е оказало решаващо впослествие. Последният пример е от съвсем скоро - след като Юнайтед падна от Тотнъм като домакин, реферът на мача Крис Фой още следващата седмица беше "командирован" да свири мач от четвъртото ниво на английския футбол! Място, където за последно е бил рефер през 2006-а. Пратен там без никакви обяснения. - Съдии, които са отсъдили спорни положения срещу Юнайтед, след това много дълго време "случайно" не се падат да свирят мачове на Юнайтед. За сметка на това, Хауърд Уеб е на линия през две седмици. - Дейвид Гил. Един от най-влиятелните хора в английския футбол и вицепрезидент на федерацията. Съвместява длъжността с тази на президент на Ман Юн. - Близкото приятелство на АФ - най-старият и дълго задържал се мениджър в лигата, с почти цялото ръководство на футболната федерация. Приятелство, довело до някои парадоксални случаи, като това в тричленния трибунал, който решаваше по казуса Суарез-Евра, двама от членовете да бъдат бивши служители в Манчестър Юнайтед. >В момента когато такова нещо се докаже, футболът ще изгуби завинаги смисъла си и ще сме пропилели напразно години време от живота си в емоции, свързани с него. Недейте така, безумно е. Стоименов,помни ми думите, и ако се живи и здрави, когато се сбъднат, ти позволявам да ги цитираш. След известно време, може би и след смъртта му, цялата истина за Алекс Фъргюсън ще излезне наяве и неговият "ореол" ще бъде тотално развенчан и сринат със земята. Това, което се случва на Ланс Армстронг, предстои на дъртия шотландски комбинатор, само че с десетократно по-големи мащаби. Просто в момента има прекалено голямо влияние в британското общество и медии, и затова не смеят много да се ровят около него, и хората, които знаят определени истини, не искат да говорят. Но след като се откаже, или след смъртта му, цялата мръсотия, свързана с Алекс Фъргюсън, ще излезне наяве. И целият свят ще види, че този човек е един от най-големите вредители в тази велика игра.

#15 beavis 29.10.2012 в 19:29:00

Верно пълно с болни мозъци тука... Българската действителност не ви се отразява добре, ама това не значи, че трябва да се прехвърля едно към едно в Англия. Само едно ще ви кажа, сашодиковчета: Glory, glory, Man United!!!

#17 Fedar 29.10.2012 в 20:53:03

Просто е говедо и съответно е свикнал на това да ги подпират безогледно. Фенска деформация както се казва.

#18 beavis 29.10.2012 в 21:57:07

Прасе да говори за подпиране след първите 45 години на цеца... Крайно нагло поведение

#19 Fedar 29.10.2012 в 22:16:09

Виждам, че филмът върви с пълна сила - кежуъли, шотлански карета, партиен указ, дисиденти... Поредното подуенско зомби.

#21 Сърце Червено 30.10.2012 в 08:34:13

В момента когато такова нещо се докаже, футболът ще изгуби завинаги смисъла си и ще сме пропилели напразно години време от живота си в емоции, свързани с него. Недейте така, безумно е. ---------------------- Стоименов, ти явно си типичен щраус! С този цитат го доказваш. Освен,че мислиш толкова на дребно щом мозъка ти когато се сети за конспирации се сеща за такива абсурдни неща и не случайно вие журналията лансирате такива абсурди като конспирации, за да изглеждат тези хора луди,а сериозните неща отиват на заден план. И да абсурдно е да се счита,че сър Алекс контролира съдиите. И Юнайтед са рязани. Истината е проста. Ако има някаква "конспирация" в английския футбол тя не е в полза на Юнайтед. Тя е в полза на това да има някаква интрига.

#22 Сърце Червено 30.10.2012 в 08:35:50

Fedar Шефът на ФА пък е бивш президент на Сити. Шах и мат.

#23 Fedar 30.10.2012 в 12:18:11

Сърце Червено, хубаво вметнато, само дето Бернщайн беше в Сити за няколко години преди повече от десетилетие, когато те се бориха да не отпаднат, докато Дейвид Гил си е рамо до рамо с АФ от ужансо много години. Освен това, тук аз изреждам съвкупност от факти и фактори, които разглеждани като едно цяло, говорят за прекомерно и нерегламентирано влияние на АФ върху съдиите и футболната асоциация. Дори Бернщайн да има още симпатии към Сити, няма други доказателства, които да говорят, че те са толерирани - ни сериозна съдийска подкрепа, нито наказания на съдии, ощетили Сити. Аз едно не разбирам - защо всичките фенове на Юнайтед обясняват колко било абсурдно и невъзможно това, обаче никой не се наеме да говори конкретно и с факти защо го смята за невъзможно?! То и едно време са смятали, че е невъзможно и абсурдно земята да е кръгла, даже и Галилей го е отнесъл заради това.

Новините

Най-четените