Министър Танев иска не един, а два учебника по предмет

Образователният министър Тодор Танев отгвърли идеята на предшественика си Анелия Клисарова да бъде въведен само по един учебник за предмет в училище. Според Танев вариантът да има повече учебници е по-добър.

Предложението на Клисарова беше оспорвано още по време на мандата й от учители и издатели на учебници.

"Това е един спорен въпрос в момента. В никакъв случай не съм за това да има хиляда учебника, защото това разсейва хората и означава много повече средства да отидат за нищо. Можем да се насочим примерно върху два алтернативни учебника", каза той. Танев посочи, че преди да започне работата по учебниците, важно е да се прегледат учебните програми, по които се обучават учениците.

Проф. Танев изрази надежда догодина да има нови учебници, а новите учебни програми да са разработени до месец-два.

Той посочи, че новият законопроект за училищното образование ще стъпи върху части от трите законопроекта, подготвяни досега - този на БСП, на ГЕРБ и на Тройната коалиция.

В същото време според министъра спешно трябва да има нови учебници, като, разбира се, се започне с пренаписване на учебните програми, без което те не могат да се случат.

Тодор Танев се зарече да работи за това да няма напрежение за пари между частните и държавните висши училища, а съперничеството между тях да е само за качеството на образованието.

#1 pixie 12.11.2014 в 21:41:23

Почна се с големите "риформи" или иначе казано отчитане на дейност... Учебниците са най-важното! А колко неща в образованието всъщност плачат за незабавна промяна.

Новините

Най-четените