Драстичен спад в раждаемостта за цялата страна

Драстичен спад на раждаемостта е регистриран през първите три месеца на годината. Близо 2000 бебета по-малко са се родили у нас в сравнение с първото тримесечие на 2014 г., съобщава Нова тв.

На дъното на класацията по раждаемост са малките и бедни области у нас. Само в област Монтана в сравнение с първите три месеца на миналата година са се родили 60 бебета по-малко. Подобна е ситуацията и в останалите области.

Варна, Пловдив и София могат да се похвалят с над 1000 новородени, но въпреки това и в тези градове има спад на раждаемостта.

Сега почти няма област, в която да са се родили повече бебета, отколкото през първото тримесечие на 2014 г. Във Видин например новородените са наполовина по-малко.

Макар че в момента отпускът за гледане на дете у нас е най-дълъг в сравнение с цяла Европа, държавата обмисля майчинството да продължава две години за всяко ново бебе в семейството, а не както е до момента само за първите три деца.

#2 янаки 13.04.2015 в 22:30:17

Първо трябва да се въоръжим по стандартите на НАТО, да победим Путин и после на воля да раждаме деца.

#4 GETI 14.04.2015 в 18:59:36

евроатлантически ценности толерантност

#5 GETI 14.04.2015 в 19:13:42

16 мар 2015 По време на обиколката си в засегнатите от снеговалежа райони в областите Смолян и Пловдив премиерът Бойко Борисов намери време да обясни защо не се жени и как да се реши демографската криза в България, предаде Нова телевизия. Откровенията на премиера започват след въпрос на журналистка къде отива. "Заради такива като тебе не мога да се оженя. Само при мисълта, че като тръгна нанякъде ще ме питат къде отивам... Това ми е най-омразния въпрос - Къде отиваш и кога се връщаш", реагира Борисов. По повод закачките на Мая Манолова към Лиляна Павлова, че има тен, премиерът отбелязва: "Че ти си си църна по рождение". На подмятане от залата, премиерът изразява надежда, че дано след седмица на тъмно в Смолянско и Кърджалийско има едно хубаво нещо от бедствието - повече бебета. "Ако е така ще ви гасим тока за по една седмица", казва Борисов.

Новините

Най-четените