Прокуратурата разследва сигнал за турски граничари, пребили българин

Прокуратурата започва разследване по сигнал за това, че двама турски граничари са нанесли побой на български гражданин. Инцидентът станал на 29 октомври, неделя. Около 07:45 ч. дежурните на ГКПП-Лесово отговорили на телефонно обаждане от служителка на банково гише, намиращо се на втората бариера на граничния пункт.

Жената съобщила за случай на саморазправа с български гражданин. Според информацията инцидентът e станал на българска територия, в района на гише "Дезинфекция на влизащи в страната автомобили".

Двама служители на ГКПП-Лесово са отишли на посоченото място, веднага след като сигналът е бил получен. Там е установено, че служители от турския  пункт „Хамзабейли“ са навлезли на територията на България иса  използвали физическа сила спрямо български гражданин, който вече е преминал границата с лек автомобил.

Турските граничари са удряли българина. Той има оток и синини в областта на лявото око, съобщават от прокуратурата.

Районната прокуратура в Елхово е сигнализирана за случая в сряда. Образувано е досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на български гражданин от длъжностни лица, при изпълнение на служебните им задължения.

Продължава разследването на инцидента, изясняват се какви точно са били действията на турските граничари и как точно са влезли на територията на страната.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването ще бъде извършено лично от прокурор и то в максимално кратки срокове.

#1 dedo adji 03.11.2017 в 09:24:22

Прокуратурата да разследва и защо тия заптии не са застреляни още с прекрачване на българската граница.

#2 скучко 03.11.2017 в 11:55:43

Дедо, башка дето Външно министерство трябва да прати Нота и да поиска обяснение, за нахлуване на наша територия, от чужди длъжностни лица. Четете т.н. "Петрички инцидент" и до какво е довело подобно нахлуване.

#3 Mitglied 555 03.11.2017 в 18:44:17

" ...от длъжностни лица, при изпълнение на служебните им задължения." ========================================== Точно тези турски длъжностни лица НЯМАТ НИКАКВИ СЛУЖЕБНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ! Цацаров, ти малоумен ли си? При това обвинение ще им се размине само с мъмрене за превишаване на права при изпълнение на служебните им задължения. Правилното обвинение в случая би било за незаконно преминаване на държавната граница и саморазправа с български гражданин! Пак да повторя - ТЕ НЕ СА СЛУЖЕБНИ ЛИЦА, ДОКАТО СЕ НАМИРАТ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ, а обикновени нарушители на държавната граница. При това има и утежняващи вината обстоятелства - нанесения побой. Жалко, че българската прокуратура няма топки да им повдигне правилното обвинение. При това положение, ясно е каква ще бъде присъдата, ако изобщо има такава. Пълен ташак!

#4 dedo adji 04.11.2017 в 00:07:16

555, българската прокуратура има топки само срещу местни кокошкари. Пред турски граждани и на самия баш дебелунгер топките се свиват до оризени зърна. Чужди граждани на чужда територия са недосегаеми за всички органи. Следва да разследват българските гранични полицаи, които са имали прекрасната възможност да размажат самозабравилите се гаджали на асфалта и да ги изхвърлят от българската територия в насипно състояние И никой не би могъл да им придиря. А те са се задоволили да ги оставят да се измъкнат невредими.

Новините

Най-четените