Bitcoin прескочи рекордните 18 000 долара

Bitcoin манията през тази седмица продължава. Криптовалутата днес се търгуваше за рекордните 18 323 долара за 1 биткойн. Това сочат данни на сайта Coinmarketcap, който следи хиляди пазари за криптовалута и цените там.

В рамките на часове последва спад до 15 423 долара за биткойн, след който започна нов ръст.

Данните влизат в противоречие с друг сайт, който следи курса на криптовалутата - Coindesk. Там се посочва, че Bitcoin не е надхвърлял 17 153 долара (и 94 цента), което обаче също се явява рекорд.

За последната седмица криптовалутата бележи огромен ръст. Само преди 7 дни 1 Bitcoin се търгуваше за около 9 800 долара. Сега разликата е почти двойна.

Концепцията за биткойн се появява през 2008 г. в статия, подписана с псевдонима "Сатоши Накамото". През 2012 г. цената на единица от криптовалутата е 12 долара. Днес ставаме свидетели на подобни рекорди за хиляди долари.

 

 

Разликата в курса на Bitcoin за долар за последната седмица. Източник: Coinmarketcap

#1 Шамито 08.12.2017 в 14:40:38

В света на зомбитата контролът се представя като развитие в бъдещетоИ отново.Кой контролира и кой е контролиран.Контролът е противовес на анархията.Но възниква въпроса в чий интерес се използва този контрол и с какви цели.За мен биткойна цели да заличи колосалната задлъжнялост на САЩ и да започне отначало.Чалъм на финансовите пирамиди.Който се върже-все е кяр.

Новините

Най-четените