Световният гигант Unilever купува българските сладоледи Denny

Международната корпорация Unilever придоби българската фирма за сладоледи Denny Ice Cream. Информацията бе обявена както от производителния гигант, така и от българската компания.

Българското подразделение за сладоледи на Unilever и Denny Ice Cream ще се слеят, комбинирайки глобалното ноу-хау и способности на Unilever с опита и познанието на местния пазар на Denny Ice Cream.

Информация за стойността на сделката се пази в тайна. Споразумението също така трябва да бъде разгледано от Комисията за защита на конкуренцията, преди придобиването да бъде финализирано окончателно.

Междувременно Цветан Цветанов, който е един от двамата основатели на марката български сладоледи, е назначен за Управляващ директор на новото българско подразделение на сладоледите, част от Unilever South Central Europe.

“За нас е удоволствие да приветстваме Denny Ice Cream в семейството на Unilever. Техните познания за местния пазар, превръщат марката в една от най-обичаните от българските потребители. Доволен съм и от факта, че Цветан Цветанов ще се присъедини към нас, тъй като той е изключителен предприемач. Той ще има ключова роля в създаването на светло бъдеще за новия бизнес", коментира сделката Джеймс Симънс, Управляващ директор, Unilever South Central Europe.

"“Горди сме, че през последните 25 години изградихме толкова голям бизнес в България и вярваме, че нашето наследство и познание са перфектни за Unilever. Присъединявайки се към портфолиото на водещ глобален производител на сладоледи ще бъде от полза за марката Denny Ice Cream", казва Цветанов във връзка с продажбата.

Самата фирма Denny Ice Cream е oснована през 1993 г. от Цветан Цветанов и Румен Данчев, и е сред водещите производители на сладоледи в България. Фирмата, в която са наети 100 служители, е регистрирала годишен оборот за 2017-а от 6,2 милиона евро. Компанията притежава една фабрика във Велико Търново.

Новините

Най-четените