Пъчковци сме

Националният ни волейболен отбор победи вчера Германия с 3:1 в мач от европейския шампионат в Чехия. С тази победа България си осигури двубой с фаворит номер 1 на шампионата - Русия.

Това можеше да бъде избегнато, ако бяхме записали тактическа загуба, но ние показахме спортен морал и спечелихме. Защо? Един мой колега използва една много хубава дума пъчковци.

Пъчковци сме ние, българите, пъчим се, показваме сме колко сме морални, колко сме куул и накрая ще гледаме финалите по телевизията. Печелим битки, а не войни.

България се подготвя за европейското първенство в Прага от няколко месеца. И сега толкова много усилия най-вероятно ще отидат на вятъра, защото сме пъчковци - да се покажем.

Една война, каквато е всъщност е шампионатът в Чехия, включва тактически прийоми, които могат да бъдат и загуба в определен момент. Важна е крайната цел - в нашия случай участие във финала.

Поляците, които хич и не им дреме за морала, загубиха и сега най-вероятно ще играят на финала с Русия, ако ние не направим някакво чудо и не победим руснаците. Ако това стане, се извинявам, защото явно това е била тактиката (между другото, сме единственият отбор, който победи Русия през тази година).

Но, въпреки всичко смятам, че е хубаво да се мисли за войната, а не за битката, особено когато става въпрос за най-успешния отбор на България.

#11 Lamiata 14.09.2011 в 02:56:19

Евала, че не сме паднали умишлено, но решението е да се смени регламента по някакъв начин. Прекалено често се стига до подобни ситуации...

#17 Оня Дето Го Трият 14.09.2011 в 12:21:46

Повечето от вас ги тресе някакво патриотарство, а май от спорт хабер си нямат В спорта си има и стратегия и стратегически загуби, с цел пестене на сили и възползване от регламента. Нямаше да се изложим по този начин. Това и най-големите го правят по всякакви състезания.... Все едно някой маратонец на 42 км. да го караш от първия до последния километър да тича на спринт като луд, за да покаже колко велик патриот е

#19 Оня Дето Го Трият 14.09.2011 в 14:02:31

Ако си 10 пъти по-силен от другите, сигурно е така. При сравнително изравнени възможности, други фактори си оказват влиянието......викат им стратегия и тактика

Новините

Най-четените