Пущай тоя пост и да бегаме

Някога нещата бяха ясни - самотните типове пращаха писма до "Адрес 4000" и трескаво прелистваха мъжки списания с лепкави страници.

Интернет ги изстреля в друга орбита.

Снабди ги с неизчерпаем запас от видео и изображения на гола плът. А социалните мрежи им дадоха илюзията, че там някъде, някой се вълнува от мнението им.

Близо 60% от българите ползват интернет връзка. Най-търсената знаменитост у нас през 2015 г. е Азис. Поставени един до друг, тези два факта навяват някои смущаващи изводи. Предполага се, че въпросните 60% са по-активните и по-образованите българи. Тези, които трябва да теглят икономиката напред и се интересуват поне малко от заобикалящия ги свят. Та тези хора най-често отварят Google и изписват Азис. Или по-вероятно Azis.

Какво ли се върти в главите на останалите?

В държавите с тоталитарно управление социалните мрежи са ограничени или направо забранени. Причините са политически. У нас е време паролата за Фейсбук да бъде връчвана заедно с дипломата поне за средно образование - на тържествена церемония и с удостоверение от Марк Зукърбърг.

Причините са интелектуално-естетически.

Надпреварата по остроумности по адрес на Никол Шерцингер е забавна като състезание по оригване след преяждане с чесън. Смееш се на участниците, но ти мирише кофти. 

Нека за миг си представим, че още сънената Никол помоли Гришо да й преведе някои от постовете. Колко ли ще го затруднят частицата "ма" или възторженият възглас "Българи юнаци"?

Можем да подредим шегаджиите в няколко категории според избрания подход.

Някои търсят контраста между принадлежащата към съвсем различна култура певица и нашите представи и обичаи. Например "Сарми научи ли се да прайш ма", "Купи хляб и две кисели млека като се прибираш" или "Кво се излежаваш ма! Ставай да прайш мусака и отвори едно бурканче лютеница".

Други целят хумористичен ефект чрез бащини съвети от извора на колективната народна мъдрост - "Дупчи и режи, сине, докато си млад". Има и патриотично-еротични окуражавания към най-добрия ни тенисист. А онлайн поетите са разръгнали целия си потенциал - "Слънце весело пече, Гришо пак шъ мъ...".

Силно впечатление правят потребителите, които по някаква причина не одобряват новата избраница на "нашето момче" - някои се съмняват, че тя всъщност приналежи към ромския етнос, други са възмутени от разликата във възрастта, трети просто не я намират за красива. Дори й дават съвети как да подобри поне малко нещата - упражнения за увисналите й ръце и избор на различна марка гримове.

Това вероятно са мъже, които набързо пускат по някой пост между две срещи с топ манекенки. Или жени, които тъкмо потеглят за участие в "Мис Вселена".

В един идеален свят паролата за Фейсбук щеше да се отнема като шофьорската книжка - най-напред временно, а при системни нарушения на хигиената и морала - завинаги.

#1 jens xp 12.01.2016 в 18:34:41

Стига вече с тая никаквица бе, това ли ви е проблема??

#3 Spider 12.01.2016 в 21:34:58

Банда селяци с фб. Иначе Никол Шерцингер е по-готина от Шарапова. Одобрявам

#4 Simply Red 13.01.2016 в 00:38:09

Нямам нищо против момичето, но още от сега се подготвям психически за онова, което ни чака. Буквално във всяка статия за Григор ще бъде поместено и името на Никол. И това ще се случва с повод или без повод. Изключително досадно е. Никол Шерзингер това, Никол Шерзингер онова. Никол Шерзингер е наша - ще става българска булка в Хасково. Никол публикува в страницата си еди какъв пост, Никол Шерзингер изгледа победа/загуба на Григор. Никол прати въздушна целувка...... И ред подобни безсмислени статии и новини, които имат за цел единствено да разнищват чаршафите и личния живот на човека. Винаги съм се чудел кой кретен чете всичко това, но като гледам какъв е интересът в личния профил на Никол в @инстаграм и започнах да си отговарям на някои въпроси. За жалост българинът освен с тъпотия и завист, рядко с друго успява да блесне, така че и този път не правим изключение. Същият фарс бе и връзката с Шарапова. И там някои хора несполучливо тренираха чувството си за хумор. Сега ситуацията е дори по-зле. Явно някои имат доста свободно време. Жалко, че отново трябва да изтърпим цялата тази помия, която ще ни залее, докато двамата са заедно.

#6 iii_krv 13.01.2016 в 09:14:02

Мануелке, на снимката твоите крачета ли са? В колко часа отварят?

#8 Winora 13.01.2016 в 10:44:49

Не ги разбирам тези мъже и това е. Да наречеш някоя, чието стъпало е по-дълго от бедрото, красива, си е направо много декадентско(тази дума я чух оня ден и много ми хареса).

#9 Simply Red 13.01.2016 в 11:39:25

Защо всичко, различно от олигавено обожание, бива квалифицирано като "завист, злоба, тъпотия"? @Мануела, въобще не става дума за олигавено обожание или някаква фалшива куртоазия, която трябва да се покаже. Не, говоря за нещо съвсем различно. Не харесвам Григор Димитров като личност по ред причини, но това не ми дава право да си изливам тъпотията и да се бъркам в личния му живот 24/7. Трябва да се сложи много ясна граница между спортната му кариера и всичко онова, което се случва извън корта. Аз просто се чудя на хората, които четат с интерес подобни статии, касаещи връзките му. Каква е тази истерия около гаджетата му, честно казано не мога да разбера. Тук името няма никакво значние - дали ще е Шарапова, Шерцингер или Сиена Милър...все едно. Забелязал съм, че българинът обожава да чете клюки, жълтини и да нищи подробностите от нечия спалня. Онзи ден четох, че най-купуваните вестници в последните 5 години били "Уикенд" и "Всеки ден". Нямам какво да добавя. Това изразено воайорство в средностатистическия българин е отвратително. Просто не приемам за нормални коментарите, които са заваляли в профила на момичето, а те са крайно просташки и неадекватни. Хубаво, не я харесваш, но кой ти иска проклетото мнение. Майка ли си на Григор, баща ли си, роднина ли си, някой питал ли те е?! Ние, както винаги капацитети по всеки въпрос и прецизни разбирачи по всяка една тема, която не касае нас. А че Никол изобщо сигурно няма да разбере съдържанието им е повече от ясно. Въпросът обаче е принципен. Това исках да кажа, а не да настоявам за блудкави българския пожелания в любов и изкуствено обожание, допълнено от цветя, рози и Менделсон.

#11 kakao 13.01.2016 в 13:09:18

* jens xp - Не, не е това проблемът. Проблемът е, че ставаме нация от изключително прости селяни и дори се гордеем с това...

#12 скучко 13.01.2016 в 14:14:05

Винора, как да не те обожава човек! Толкоз си наблюдателна и пряма! Верно, от позицията от която е направен фотоса , перспективата дава изкривена представа за съотношението стъпало-джолан-бедро- сякаш носи чизми №44, обаче прави така, че потника да изглежда пълен. Не съм виждал фотос на госпожцата в пълен ръст, но предполагам, има класическо съотношение в пропорциите на тялото достойни- ай да не е за "миска"- ама поне за нейна подгласничка. Всъщност, такава си и ти в моите мокри сънища.

#13 скучко 13.01.2016 в 14:17:58

Винора, как да не те обожава човек! Толкоз си наблюдателна и пряма! Верно, от позицията от която е направен фотоса , перспективата дава изкривена представа за съотношението стъпало-джолан-бедро- сякаш носи чизми №44, обаче прави така, че потника да изглежда пълен. Не съм виждал фотос на госпожцата в пълен ръст, но предполагам, има класическо съотношение в пропорциите на тялото достойни- ай да не е за "миска"- ама поне за нейна подгласничка. Всъщност, така те виждам и теб в моите мокри сънища.

#14 скучко 13.01.2016 в 14:19:33

Ха от "даговеба" два пъти ме пуснаха, що ли

#15 Winora 13.01.2016 в 16:13:20

Скучко, и на мен ми домъчня за теб. Щеше да ме черпиш с домашна наденица, ама работата нещо утече. Нейсе. А това мургавичкото е високо 1.65, какви пропорции, какво тяло на модел?

#16 скучко 13.01.2016 в 16:54:54

Хай, Винора! Въпросът с надЕницата още си стои. Все още е прясна. А за миньончетата , позволи ми да не се съглася . Има такава една категория дребосъци -към то кинта и шейсет и пет, дето в кръстчето са като оса, дупето като бебешки бузки и цици като любеници. Муцунката, леко нацупенка със сочни джучки. Ама като гледам Николчето, не ще да е от тях!

#17 Люба6а 13.01.2016 в 21:13:16

браво Мако!!!

Новините

Най-четените