Батман, Буда, Борисов

Съдейки по компроматите, които излизат, преходът още не е свършил.

Явно преходът започна с изгарянето/изчезването на близо 53% от досиетата и ще приключи с отварянето на последните оцелели папки, където и да се намират - в частни каси или в архива на КРДОПБГДСРСБНА (накратко Комисията за досиетата). Заедно с тях - и друга класифицирана информация.

Преходът няма как да е свършил, след като настоящата политическа клика и бизнес са формирани от този преход, както и богатствата им. Ничие богатство не е дошло от спестяванията и наследството от предишните поколения, умножени от ума и предприемчивостта на наследниците.

Досието "Буда" разплиска мрежите и медиите. Бил ли е или не настоящият министър-председател информатор на службата, създадена по идея на Андрей Луканов - ЦСБОП, през 1996 г. Тогава мнозина от подземния свят бяха живи и силни, а Борисов, освен че ги е познавал, е развивал, като повечето от тях и охранителен бизнес.

Няма подписано съгласие за вербовка. Така накратко може да се обобщят отговорите, дошли от МВР, от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и от самия премиер. Освен това Борисов разреши и разпореди публичното отваряне на досието "Буда". "Това, което чета, е било през 1995-1996 г. и грифът "класифицирана информация" при всички случаи е изтекъл, заяви и Цветанов.

Съобщение на ГДБОП от днес: "Във връзка с публикация в медиите относно материал за регистриране на лице - кандидат за вербовка в оперативния отчет на ЦСБОП, в ГДБОП беше създадена комисия, която разгледа материалите по случая...

Комисията е установила също, че са отпаднали основанията, наложили тяхното класифициране към датата на изготвянето им, поради което се счита, че са налице основанията за прилагане на чл. 50, ал. 2 от ППЗЗКИ и материалите се декласифицират.

При извършения преглед по делото е установено, че документите съдържат предложение за кандидат за вербовка като информатор и предложение за изключване на информатор поради "липса на среда". Сред тях няма документи, които да сочат съгласие за вербовка от страна на лицето, не фигурират и подписи. Липсват и документи, показващи, че съответното лице е извършвало подобна дейност и е предоставяло информация".

Как така има досие, след като липсват основанията за създаването му?

Публична тайна е, че мнозина от "ъндърграунда", например и хора като Киро Японеца, се съгласяваха да сътрудничат на антимафиотите, които, освен във филма "Под прикритие", в действителност нямат отбелязани явни успехи. Повечето им "оперативно интересни лица" умряха или се разбягаха, така че какви са заслугите на службата, толкова обичана от Румен Петков, Борисов и Цветанов, не е ясно.

Борисов може би си е мислил, че е откъснал опашката на гущера в момента, в който облече мундира на главен секретар на МВР и тури генералски пагони. Колко лесно било да минеш на другия бряг. Достатъчно е да охраняваш правилните хора.

Мръсната пяна почна пак да се вдига.

#2 Bezpartien 04.02.2013 в 20:18:18

Във резерват северозапад имаме един много точен лаф по темата,и той казва! Една п..ка и сиренье колко ще да ги миеш пак си миришат!Така че незнам дали е Буда или Кришна,но знам че тия къде му се връзват са Буда-ли!Големи Буда-ли и абдали!

#4 Bezpartien 04.02.2013 в 23:38:27

Два глиста баща и син се подават от един задник. Синът казва на баща си: -Тати, какво е това? - Това е синьото небе с пухкави облачета татиното. Синът пак пита: -Тати, ами това какво е? -Това е зелена полянка с цветленца татиното. Синът: -Тати, ами това какво е? -Това е поточе с бистра водица. -Ей тати, тук всичко е много хубаво, ами ние к`во дирим в тоя гъз?!! -РОДИНА ТАТИНОТО!

#5 Чинчифон 05.02.2013 в 15:41:41

Valeri, Попитай какво е работил Буда през времето,през което е било възможно да изчезнат документи за съгласието му.Не мога да му вярвам,защото до сега не съм запомнил негово медийно твърдение,което да е издържало повече от 24 часа.

#6 Bezpartien 05.02.2013 в 23:30:23

Българският гласоподавател е истински примат, когато стане въпрос за избори. Увлича го лъскавата опаковка и нехае за съдържанието й. А когато я разопакова след изборите, започва да врещи и квичи, че е бил измамен.Селският хитрец обича глупака, глупака жадува селския хитрец.Свобода, братство, равенство”. В какво се състоеше братството? В това, че могат всички вкупом да ядът от баницата, която не са омесили и опекли те. В какво се състоеше равенството? Че всеки ще получи по парче от нея. В какво се състои свободата? Че могат да откраднат цялата баница! Тема за размисъл преди да се обречете на още 4 години робство вас и децата ви!Затова: “За Бога братя, не гласувайте”, не вдъхвайте живот на един вонящ и разлагащ се труп, не го легитимирайте в света на живите! Днес той отново ще търси от вас власт-това легитимност, така, както на вампира му трябва кръв, за да добие материален израз. И тези, които казват, че трябва да се гласува, са нищо повече от агенти и привърженици на партийния анти-български модел на управление, които ви мътят мозъка. Не-гласуването съблича плътта на политическата олигархия в България и показва нейната гола отвратителност. Не е случаен, факта, че губейки легитимност, на политическата олигархия и се намалява жизненото пространство и тя започва да разбулва своите вътрешни механизми, взаимовръзки и отношения, изваждайки на бял свят, цялата си покварена същност!

#7 chacha 06.02.2013 в 23:06:09

Калта или катрана е по мръсната субстанция? От калта можеш да се измиеш и само с вода, но от катран просто време трябва. Как е замърсена нашата душа, нашия дух, нашето съзнание. Не е ли светлината и топлината вътре в нас, даващи почвата и средата да се роди щастието, може ли всеки един индивид в обществото и държавата наречена България, да остане далеч от вулканите с катран раждащи се ежедневно в нея и да изпита щастие. Може ли някой да съхрани някакви добродетели присъщи на хората и да запази трезвата оценка за добро и лошо, или попаднал в стихията на аморалност, лъжа, лицемерие, лукавост, безочие и падение създадена от хората с власт, ще загуби орентация за честност, почтенност, доброта, милосърдие, взаимопомощ, патриотизъм, родолюбие. Във България се спуска мрак, газим в катран, ако беше помия или кал да се измиеш, но то полепва върху всички и навсякъде, замърсява ни там където за да се пречистим ще са необходими векове. Ако през зимата на 1996 г. и 1997 г. ни отнеха материалните ни предобивки, сега през последните зими се опитват да ни отнемат душите. Дали ще успеят бъдещето ще покаже.

#8 Bezpartien 08.02.2013 в 15:49:36

Шизофрения! Шизофреник! Внимание! Спешно! Думите на Цветанов още повече потвърждават със какво си имаме работа! Цветанов: Няма човек, който да държи в зависимост премиера! Борисов атакуван от "петата колона на Русия" - БСП Спешно,Спешно,Спешно!!! Наблюдаваме шизофрения в различните и форми всеки ден,при случая Борисов!Мисля че е крайно време някой да обърне време на тези симптоми! Във конкретния случай с божеството Буда Борисов наблюдаваме симптоми на шизофрения влошаващи се със всеки изминал ден и Будали които не си дават сметка до какви рискови фактори може да доведе това за обществото и за околните като цяло!Ако човек е наясно какви са симптомите на шизофрения ще има ясна представа какво "божество"трябва да търпим всеки ден на такъв отговорен пост като министър председател!Така че ако все още има специалисти на 4ти километър и Карлуково нека незабавно вземат мерки до като дадения индивид във случая Буда,не е нанесъл непоправими последствия освен на него самия а и на обществото като цяло! Шизофренията представлява заболяване на мозъка, което засяга основни психични функции, които дават на здравия човек усещане за индивидуалност, неповторимост и автономност. Налудностите са болестни вярвания, несподелени от другите. Например индивидът, страдащ от шизофрения може да вярва, че е преследван, че е Бог, че много неща носят специално значение за него и т.н. Тъй като заболелият не може да познае, че тези вярвания са грешни, те не могат да се променят чрез апелиране към фактите или към разума. Мисловни разстройства Много заболели лица вече не могат да мислят или общуват логично. Мислите им, а също и речта им стават дезорганизирани и е трудно да бъдат следени. Някой да уведоми за конкретния случай медицинските екипи и да се действа на време!СПЕШНО

Новините

Най-четените