Тези гадни соросоиди елфите...

Изказванията на депутата от парламентарната група на "БСП за България" и преподавател по социология в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" Иво Христов определено могат да привличат внимание и да събуждат дискусии. От 80-те процента идиоти, които според него живеят в България, до идеята, че вечно някой някъде работи, за да дискредитира и смаже "братушките" в Русия.

Сега този някой са филмите от трилогията "Властелинът на пръстените" на режисьора Питър Джаксън, които, по думите на Христов, са конспирация на Холивуд за смачкването на Русия.

Тази теза депутатът изтъква по време на конференция "Русия и Европа: актуални проблеми на съвременната международна журналистика", провела се в Руския културен център, а в типичния си стил професорът разви конспирацията, че щом за направата на филма в Нова Зеландия са направили цяло допълнително министерство и са дали толкова пари, значи няма как да няма нещо гнило.

Идеята на проф. Иво Христов е проста - Холивуд иска да набие в главите на хората по света, че Мордор = Русия = зло. И затова, разбираш ли, се е направило цялото това шоу с 3 филма и купчина "Оскари".

Ситуацията, дето се казва в Библията, е проста - "Търсете и ще намерите". И ако навсякъде виждаш величествени конспирации срещу "големия руски брат", напълно в рамките на очакваното е да намериш такива и в "Малкото пони", ако щеш. Какво остава за една епична история на английски писател от първата половина на XX век, която описва боя на съюза между елфи, хора и джуджета срещу възраждането на една зла сила на Изток.

Разни там факти, че първият филм от поредицата е пуснат по кината през 2001 г. - едва година само след поемането на властта от Владимир Путин в Русия, не са от никакво значние. Щом професорът вижда дългата ръка на империализма да се надига срещу близката до сърцето му Русия, така е значи...

Защо обаче да спираме дотук? Нека наречем нещата с истинските им имена!

Гандалф е Сорос-ът на Средната земя, а елфите са някакви гадни либерални соросоиди, които се водят по прищевките му да бутне демократично избрания от орките и троловете Саурон. А назгулите (онези черните конници) всъщност ръководят по-малки държави, които съвсем успешно си партнират в търговските взаимоотношения с Мордор.

Колкото до Задругата на пръстена, те са обикновени шпиони на Запада, нелегално влезли в територията на Мордор.

Съветът на мъдрите, в който влизат Саруман, Гандалф, Галадриел, Елронд, Радагаст кафявия, Киридан корабостроителя и разни други изтъкнати елфи, си е едно своеобразно НАТО, откъдето и да го гледаш, наточило злобните си погледи към Москв... Съдбовния връх. А оттам гледат едни благи очи (добре де, само едно), изпълнени с желание да помагат на оркския свят да се развива в правилната посока.

Ето как е помогнал на различните народи да си изковат собствени вълшебни пръстени, които си работят. Е, дават там някакви странични ефекти, но сега... На подарен кон зъбите не се гледат...

Въпросът обаче е, че не всяка дива фенска теория, която може да ти щукне, е истина или заслужава да се изрече дори на глас.

Защото подобни изказвания от страна на проф. Иво Христов на практика не са нищо повече от която и да е фенска теория за фентъзи филм, която можете да откриете в YouTube. А, повярвайте, там се намират предостатъчно.

Факт е, че сигурно всеки от вас познава поне по един квартален чичак, който е склонен да ражда подобни идеи за всевъзможните начини, по които злият Запад иска да разруши руското величие, докато си пие ракията пред блока.

Проблемът идва от факта, че тук не говорим за поредния такъв квартален чичак, а за професор, преподаващ на истински студенти, и още повече - за избран в парламента български народен представител, от чиито глас и мнение действително зависят разни неща.

И когато един такъв човек започне да говори сериозно за това как "Властелинът на пръстените" е антируска пропаганда, а 80% от българите са идиоти, идва време да се замислим, че нещо тук не е съвсем редно...

 

P.S. Непоказвана досега снимка на Саурон, докато с помощниците си изковава Единствения пръстен:

#2 Conspirator 09.11.2018 в 18:25:30

Само на автора на статията не му е ясно,че Холивуд е една голяма,лъскава бозаджийница. Какво ще ми каже за един цял,обособен жанр в Холивуд,където Злото неизменно е концентрирано или започва,или развръзката е пак там-в католическата църква.То не бяха щабове на терористи,то не бяха дяволи,скрити под амвона....стотици примери. Ами друг един жанр от холивудските бози,този за екзорсизма.Сещам се за поне 30 филма,някои от които ги броят за класика. Аз,като източноправославен се сещам за една друга мега-боза.Непобедимите 1,2 и 3.Може да са пуснали и четири.Събрани са всички екшън-герои на Холивуд и във всяка част,задължително попиляват по една източно-православна църква.Ей така,за спорта.Без никаква сюжетна връзка.Като ритуал... Сещам се и за тридесетина филма,които демонизираха сърбите. Чудя се как не са подкарали украинския сектор. А твърдението на професора наистина е спорно.Това,което не е спорно е,че над 80 процента от хората по света предпочитат да ''опознават''света по комиксов начин/чрез комикси/.Картинки с текст. Сещате се,колко им е умствения багаж и доколко имат собствено мислене,да не говорим за аналитично такова. ''Игра на тронове''е точно такъв вид комикс.Направен с много,много пари и разбира се,с политически послания.

#4 Онуфрий 09.11.2018 в 23:30:10

Гениалнопто прозрение на Христов, че никой не хвърлял толкова пари на вятъра просто за един филм е напълно вярно - филмът донесе над 2 млрд на създателите си...

#5 Дракон с кисело зеле 09.11.2018 в 23:45:35

Събрани са всички екшън-герои на Холивуд и във всяка част,задължително попиляват по една източно-православна църква. --- Това не е вярно. Гледал ли си изобщо филмите, преди да напишеш тая простотия?

#6 sim4o 10.11.2018 в 00:19:22

Иначе обаче, в Grand Theft Auto IV всички са или сърби, или руснаци и за мирис има и един Родислав Булгарин .. Нико Белич му е подчинен! Ние българите сме най-големите, продължаваме напред.. В "I spit on your grave" пък има супер-фъни сцена посветена на източна Европа и по-специално нас, българите! Българите не се предаваме, продължаваме напред. Това че имаше късмет, не значи че се предаваме. Българите сме големи и велики, да знаете, никога не се предаваме https://www.youtube.com/watch?v=JW8DNStF3TE

#8 Conspirator 10.11.2018 в 04:55:19

Драконе,наложи се да си опресня паметта. Прав си за едно нещо.Не във всяка част попиляват православна църква. В първата част филмът,всъщност започва на 9-та минута,когато Сталоун,Брус Уилис и Шварценегер/събраха се,войводо/се виждат в една протестантска църква.Категорично не е католическа,нито пък православна.По нататък избиват някакви зли латиноси. Кажи ми,Драконе,във втората част/от 105-та минута нататък/,чий го дири Джейсън Стейтъм в православна църква,облечен като монах и колко зли сърби или българи изби,потрошавайки църквата.Щото жената,дето бягаше с децата до манастира,на чист български викаше на децата си....''Бягайте,бягайте,идват....'' Поне до тук е ясно,че масовката и снимките са правени в България.За по-евтино.После се появява някакъв супер-зъл руснак,който играе комбина със злия Жан-Клод Ван Дам... Третата част.Гледах я до момента,в който разбрах,че Мел Гибсън е злият герой.Явно е закъсал здравата за пари.Предполагам,че пак е снимана в евтина България,защото тук-там се чува родна реч. Така че,да.Попиляха православна църква само във втората част.Там беше сборният пункт на орките. Поправям се и се извинявам на Дракона.Не е във всяка част.Само във втората.Попиляха само една църква.Православна. Явно за Холивуд сърби,българи и руснаци е едно и също.Кофти и зло племе.

#9 sim4o 10.11.2018 в 09:24:19

Владимир | 10.11.201800:50 Правете и вие политически послания , conspiratore, от квартална кръчма. За Родину за Сталину. Пълно е с руски пропагандни филми правени на държавна сметка, но никой не иска да ги гледа. За да правиш успешни послания се иска можене. Явно и това, като и самолетоносачите матушката ти не го може.. --------------------- 1.Що на Конспиратора Матушката му (що за израз) нещо да не била можела? Мисля си, е Матушката му е България и е всичко може .. Ти трябва всичко да можеш, ти трябва всичко да знаеш ! Ние, българите сме най-големите, ние сме задружни, продължаваме напред.. Това, че имаше късмет този път .. Що за национален нихилизъм и антибългарщина ? 2.Какво им е на руските смартфони? YotaPhone (Москва). Самый известный производитель смартфонов в России.. Highscreen (Москва). С точки зрения объёмов производства и количества моделей — не самый крупный российский производитель, но зато один из самых известных по качеству Oysters (Москва). Бренд, специализирующийся на дешёвых смартфонах, также делает кнопочные телефоны, планшеты (по последним — один из лидеров российского рынка) и… кофемашины в стандарте Nespresso. teXet (Санкт-Петербург). Крупный бренд, производящий смартфоны, планшеты, радиочасы, автомобильную электронику, электронные книги, стационарные телефоны и так далее. Основан в 2004 году как дочерняя компания бренда «Алкотел» 3.Какво им е на руските филми? Лично аз съм гледал екшъните за Капитан Мазур ( Пиранята) , гледал съм Балабол , Шелест .. Екшъните в Русия не съм знаел, че са правени на "държавна сметка" .. това сигурно ли е? Да не е налудно бръщолевене и някой да ви е заблудил ,Владимир? Що никой да не ги гледа-ами я им виж свалянията в торент-тракърите , виж в Ютуб .. Иначе така и не разбрах какво им е пропагандното? Добрият (да речем Пиранята) го нападат лошите .. той им разказва играта . Ами то си е така - доброто побеждава злото! Що да е пропаганда?

#10 SamVaims 10.11.2018 в 17:01:10

@sim4o "Ние, българите сме най-големите, ние сме задружни, продължаваме напред.." Това обаче е само в твоята болна глава. Суровата истина е, че ти не си най-големия, нито най - могъщия. Ти си най-простия и най -безинтересния за четене в този форум. Като казваш "ние българите", не искам да ме приобщаваш към себе си, защото не искам да имам нищо общо с теб. От теб се носи зловонен дъх на русофил.

#11 Дракон с кисело зеле 13.11.2018 в 01:35:48

Игати, ако Уебкафе въведат функция за игнориране на потребител, горкичият Олигофрений, т.е., Симчо, съвсем самичък ще си говори. Олигофрений, никой не те харесва, повярвай ми. Умри най-после, понеже пречиш.

#12 TheRock 13.11.2018 в 10:22:53

Ако измисленият русофилски отпадък иво христов си беше направил труда да прочете каква е символиката в книгата, щеше да разбере, че националсоциалистическа Германия е Мордор. А руснаците са рохиримите, конен народ, който се бие на страната на елфите. Елфите са САЩ, джуджетата са Великобритания, хората са останалите страни на Европа. Но какво да ги правиш русофилските отрепки в България само външно приличат на човеци, но не са, досущ са като местния герой sim4o.

#13 dedo adji 13.11.2018 в 15:30:51

Голяма дискусия, голямо нещо. Титаничен сблъсък между едно малко човече и един голям среден пръст с поддръжка от фенове - изтъкнати интелектуалци и експерти по комикси, каузации и други шедьоври на съврененното изкуство. И какъв е поводът? Дебилен бълвоч на един рабфаковски професор дебилолог и упражнение на някой от студентите му върху темата. И събра аудитория сигурно по-голяма отколкото събира в пазарджишкия ун-т. Нямате ли какво да правите в свободното си време, бе хора?

#14 storm 13.11.2018 в 18:02:59

деде, аз не по темата.., даже незнам за какво иде реч в тази статия... просто, реших да поздравя, малкото човече симчо. Хайде, със здраве!

Новините

Най-четените