Късата скамейка на ГЕРБ

Къса е скамейката на ГЕРБ, каза по БНР днес устатият проф. Милан Миланов. Проф. Миланов е човек, известен с това, че не дава упойка преди да си каже мнението.

Късата скамейка за здравните министри се опразни. Това обясни шефът на реанимацията в "Пирогов", който е начело и на столичната колегия на Българския лекарски съюз.

Смешно е, че премиерът Борисов дава няколко дни на третия си здравен министър - д-р Стефан Константинов, "да влезе в час". Възможните обяснения са две: или в натиска, който му оказват - не от партията, а от външни лобита, да сложи определен човек, или че след уволнението на Гергана Павлова - зам.-министър и, както се разбра, отговорна за ситуацията с лекарствата, няма кой да движи интересите на производителите на лекарства.

Дали ситуацията с цените ще се промени само от смяната на един човек? Не, разбира се.

Предишните - и настоящите, са си свършили работата - всичко е така нагласено, че да си върви същата скъпотия по същия канализиран ред. С колко мислите, че ще спаднат цените на лекарствата? Едва ли ще е с повече от 5%. Прах в очите.

Защо Борисов се кани да отстрани министъра, точно в момент, в който вървят някакви преговори с производителите за отстъпки?

След като се кле тази сутрин по bTV, че в касата на ГЕРБ не е влязъл нито лев от ония 6 милиона, отишли в джоба на производителите и вносителите на лекарства, които НЗОК е "пропуснала" да договори като отстъпки.

А влязъл ли е лев от ония над 180 милиона, платени от резерва на НЗОК, предимно за лекарства дни преди изборите... Разбира се, че не.

Въпросът не е дали Борисов ще се прави или не на гилотина за кадрите, които, както се беше похвалил преди време, сам избира, сам уволнява. А кога, как и с колко държавата ще свали цените на лекарствата.

Ако изобщо го направи.

Трудно е да се намерят добри кадри за Министерството на здравеопазването. Дори и да са кадърни, вече са разпределени - едни на партията, други на фармацевтичните компании.

А кой е на пациентите?

 

 

#1 Чинчифон 12.03.2012 в 17:28:02

Точно така е!

#2 Vortep 12.03.2012 в 17:50:01

"Заклевам се, да пукна! Как ще дам черна каса, да взимат от лекарствата?" Той се закле, че нито лев не е влязъл в черната каса, но не чух дори да се е опита да отрече нейното съществуване, нали?! Когато касата е пълна и изборите са чак през 2013 "Как ще дам черна каса, да взимат от лекарствата?", а възможно е изречението да е било "Как ще дам да взимат от черната каса за лекарствата?"

#3 Гризли 12.03.2012 в 17:53:08

Хубава публикация! Днес по радиото се чу експертно мнение, че готвеното от Дянков сваляне на ДДС с 2% е само прах в очите, понеже нямало да има никакви реални намаления на цените с такъв процент. Т.е. гражданите изобщо няма да усетим реална промяна... Говори се (и тук) и за сваляне на цените на лекарствата с 5% - пак прах в очите! И от това нищо няма да усетим... Но пък за сметка на това за пореден път усещаме некадърността на един лидер на една партия, който за пореден път сам си избира министър, след издънка на предходния такъв... Това се почна с Румяна Желева, не се знае кога ще свърши... Най-вероятно, когато ние сменим същия този лидер заедно с партията му! Във футбола когато един треньор свърши всичките си резерви (т.е. когато му окъсее скамейката, както казва автора) и въпреки това няма подобрение в играта на отбора, следва смяна на треньора, заедно с целия треньорски щаб! Смяна от този, който е избрал некадърния треньор! Борисов, пак аут! Докога?! Топките вече свършиха! Както и търпението на публиката! Обикновено следващата стъпка по стадионите са безредиците....

#5 Ближи си сладоледа 13.03.2012 в 10:25:44

Министър Тотю Младенов в частен разговор по въпроса за насоките в политиката на ГЕРБ, в началото на техния мандат казал следното: " Ние /правителството на ГЕРБ/ не знаем какво правим." / В смисъл: нямаме никаква визия за нещата и как те да се случват/. Няколко години след тези думи, всички ние виждаме, че те наистина не знаят какво правят. Лошото в този случай, е че Министрите и сол-ташаците от ГЕРБ могат и да не знаят, но Борисов много умело лови риба в мътна вода, т.е. докато другите си бият главата в стената с думите: Дали добре постъпвам, дали Борисов ще ме хареса? самият той заработва много добри пари в момента и изобщо не се вълнува от реалните проблеми. Министър Контстантинов, както и всички други министри са просто жертвен агнец, който ще бъде консумиран в подходящ за министър председателя момент.

#6 fata morgana 13.03.2012 в 10:41:52

“Огнян Донев е сред най-добрите борсови играчи в България, изпълнителен директор на Софарма и собственик на Унифарма, като състоянието му в днешни дни се оценява на над 400 милиона лева. Когато бизнесът е честен то не винаги се обръща внимание на първият милион и първите стъпки в бизнесът, но за да станеш милионер в България е нужно да бъдеш помазан от държавата…. ……………………. Огнян Донев завършва “Международни икономически отношения” във Висшия икономически институт в София в периода 1976 – 1981, а през 1986 година завършва и Докторска степен по икономика в Берлин. А след падането на режимът Донев бързо се ориентира в бизнеса.” Кой завършваше в Берлин преди 1989? Само гениите... Като виждам не се е забързал да е в помощ на сегашното правителство.

#7 fata morgana 13.03.2012 в 10:55:45

Виж, ако на власт беше изгодно за тях правителство т.е. да си бяха взаимноизгодни, можеше и Софарма да отстъпи малко в политиката си. А може би не. Аз предлагам да попитаме кои този тип счита за свои хора и само за тях да гласуваме. Може би са в БСП пък. Ако вземат следващия мандат, току-виж лекарствата се понижи с 3 процента, и то не от ДДС-то... Ами да си каже! Явно, че братята не са вдетинени, едноклетъчни, не се правят на Петър Великий като някои други. Ами сериозните хора да подкрепяме Ето ви един по-долу: http://bogatite.com/ognian-donev/ Е, не е сладък като Бойко, ама след като, казвате, е по-умен...

#8 likata 14.03.2012 в 11:33:30

Просто и ясно на следващите избори нови управляващи.

#9 jambo 19.03.2012 в 22:44:53

Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012! След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Успех! Вашата покана е тук:http://signup.wazzub.info/?lrRef=d0fef1cc

Новините

Най-четените