Кой се страхува от Бойко Борисов

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов не е поканен на откриването на Дунав мост 2 на 14 юни. Това заяви пред журналисти в Народното събрание самият Борисов.

Миналата седмица премиерът Пламен Орешарски заяви, че за събитието са поканени всички ангажирани в проекта министри на транспорта - от кабинета Костов до днес.

Самият Орешарски ще е там заедно с румънския си колега - социалистът Виктор Понта, който по време на предизборната кампания дойде в България и агитира за БСП, поканен от лидера на ПЕС Сергей Станишев. Ще бъдат и президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Михаил Миков, както и еврокомисарят по регионално развитие Йоханес Хан.

Идеята за втория мост на Дунав се роди именно при правителството на ОДС - 1997-2001 и приключи при кабинета на Бойко Борисов. Мостът на четири правителства. Но фактите наистина са в полза на това, че при ГЕРБ беше свършена най-много работа. А все пак тройната коалиция избра изпълнителя на проекта за близо 300 млн. евро, нали? Испанската фирма FCC Construccion, появила се у нас с идването на Царя на власт.

Публично известно е, че съществуваше риск да бъдат изгубени около 100 млн. лева по ИСПА. Но Европейската комисия прие аргументите на България и Румъния срокът да бъде удължен с 2 години и парите не бяха изгубени.

Така че беше редно да бъде поканен Борисов. Новата власт няма от какво да се страхува. Камерите и микрофоните вървят след победителите. Макар че предвид харизмата на Борисов :) никога нищо не е сигурно.

P.S. Пратихме запитване до МС защо не е поканен Бойко Борисов. По-късно премиерът Орешарски публично заяви, че Борисов ще бъде поканен, както и останалите премиери на правителствата, съдействали за мост - т.е. Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. Тази позиция адмирираме.

#1 etaj_5 12.06.2013 в 15:47:19

Всичко добре казано, но не разбирам защо пишете съществителното царя с главна буква?

#2 Svelini 12.06.2013 в 15:48:22

Ето как от едно невярно твърдение може да се напише цяла статия. Борисов, както и всички премиери от Иван Костов до днес са поканени на събитието. Може би ББ е имал предвид, че няма да държи ножицав ръката си. Пък знае ли човек. Може да се смилят и да му дадат една. Иначе ще се държи като разсърдено дете.

#3 Old_BG 12.06.2013 в 15:58:04

Мъка! Щото аз си мисля, че от грижа за здравето на добитъка са го направили. Да го оставят да гледа нейде от миманса, как друг реже лентичката - е, може да не му издържи машинката и да се гътне, отнемайки ни удоволствието да наблюдаваме бааавното и продължително гърчене. Не, не вървой!

#4 Vasil 12.06.2013 в 16:37:06

след приватазиационните и контрабандни схеми на Иван Костов , далеверите с въшния дълг ЕРП-тата и БТК на Царя и Миленчо Хотелечев , Цанков Камък и заменките при Тройната ламя дойде и върхът на сладоледа- 3-я ешалон на БКП = БСП -ДС - мутрите начело на които се оказа сикаджията Бойко - Разбойко след като съсипа и малкото останала държава заедно със своята банда некъдарници си плю на петите и сега ше се смее на балъците от огромнта си къща в Банкя дето се бъхтат за по 800 - 1000 лв ..... "чудесен" народ има в БГ - ем проЗт кат гъз ем тъп и лесно манипулируем

#5 don Pozo 12.06.2013 в 16:47:52

Васко, има и една друга категория , от която съм и аз. Много сме, силни сме. Хич не ми пука дали въобще ще я има тая държава, камо ли извращенията на управниците. Гледам си болежките, пия си лекарствата и ако изчезне РБ, накъдето се е засилила, има къде да ида.Нямам имот. Парите слабо ме интересуват.

#6 Селски бек 12.06.2013 в 20:24:11

Който се страхува от покойници... Да те е веб, много милостив стана в последно време... Не разбрах, кой точно те купи! Много те моля, би ли ми припомнил: - колко от лентичките, които преряза БиБи са на обекти изцяло негово дело; - кои от неговите предшественици, започнали откритите от негоо обекта са били поканени? Този човек наистина има неизживяно детство!

#7 gogulef 12.06.2013 в 21:57:59

И какво ще прави там серГЕЯ?По негово време моста беше замразен защото той се шматкаше с Вагинин и Меликов.

#8 BG 13.06.2013 в 02:42:56

Абе как ви не писна да пишете за тич нещастници от герб дето съсипваха държавата 4 години, смешна работа са жалките опити да обедите хората че от тич става нещо. Тия повече няма да са на власт без значение колко гласове купят и бюлетини подменят !

#10 Mastikata 13.06.2013 в 11:46:20

Никой не може да съсипва държави по-добре от комунистите - те са най-ненадминатите експерти в областта - а в комбинация с ДПС, Дилян Пеевски, Цецо Василев и Болния фашисто-комунисто-лумпен - само почакайте да видите какво са ни подготвили тоя път.

#11 Профилът е закрит 13.06.2013 в 12:17:44

Поредният високомалоумен текст, който предвидливо този път е без авторство. Дори и Бюреков ВЕЧЕ не се страхува от Борисов, така че, спете спокойно деца уебски. Всъщност, г-н Борисов заявил нещо и сайта, незнайно защо решил, че щом Борисов е споделил нещо, то е истина, изпльовка въпросната дебилна статия. Дали не са едно или две доказателствата, че Борисов си говори на ангро, хвърля цифри, фрази и имена без да му пука, че някой ще провери и ще го опровергае? Въпросът е риторичен разбира се. Уеб-чето, чак пресцентъра на МС питало?!? Бившия кандидат кмет на ГЕРб за Варна и понастоящем министър на транспорта си каза в прав текст, че "са поканени всички бивши министър-председатели, които са работили от началото по проектирането на моста и всички министри на транспорта" С други думи имаме поредния рев на иначе мастития мъж (мастит от МАС), а услужливи или недочели анонимни автори си изпочупват ръчичките да пишат нелепи текстове.

#13 Svelini 13.06.2013 в 13:24:53

Обновителите от кафето, преди 15:00 часа вчера беше ясно, че всички премиери са поканени на това мило тържество. Вие не четете и не слушате ли другите медии? Иначе, как щяхте да публикувате този "смешен плач", че великият ленторезач няма да присъства на това знаменателно откриване. Разкрачената поза е много нестабилна и не е за препоръчване дълго да се поддържа.

#14 My Majesty 13.06.2013 в 14:46:18

Уебкафето изпростя напълно. По тази логика трябва да поканят само тези, които ни вкараха в ЕС, защото оттам дойдоха парите. Седнали да реват за Бойко, че не било честно. А той с кого беше честен, докато управляваше? Все ревеше, че му оставили лошо наследство, което обаче той и приближените му опукаха до шушка. "лошото наследство беше няколко милиарда". А той остави само дългове, безработица, ченгесарски простотии, хашлашко говорене и политическа чалга. Борисов да спре да се държи като петгодишно дете, което има нужда от обгрижване, прегръдки и целувчици.

#15 deowin 13.06.2013 в 23:06:46

Абе това същият Takeshi ли е? Едно време пишеше доста по-грамотно и в думите му нямаше дива злоба и цинизъм "на ангро".

#16 don Pozo 14.06.2013 в 08:18:36

От къде знаеш бе Трендафилчо? Невалиден пенсионер съм.Семейството ми е уредено на добра позиция в чужбина. Само магарешкия ми инат да съм то хайваните в махалата ме задържа. Там ще трябва да търся други алкохолици за компания. Тук насадената умраза разяжда племето. Всеки е на нож с всички. Телевизия, интернет, вестници, всички участват в заговора. Щах да забравя любимата ми чалга.

Новините

Най-четените