Законът на Лукарски за принадената стойност

За политик, който прекарва повече време в чужбина отколкото на родна почва, Божидар Лукарски успява да произведе впечатляващо количество конфуз на брой медийни изяви.

В крайна сметка на втория месец от реформаторстването му някой благоразумно посъветва Лукарски да се ориентира към финал на волните си съчетания по медиите и за по-сигурно го изпрати в творчески отпуск зад граница. Както се казва - по-добре да мълчиш и да изглеждаш добре.

Цялото положително впечатление от деловата отвлеченост на министъра, обаче, се изпари при намесата му по казуса с Янко Станев - ненавременна поради едноседмичното забавяне, неуместна поради пренебрежението към основателните критики на коалиционните партньори в Реформаторския блок, и печална - поради издайническата липса на всякакъв усет за политическа хигиена.

Казусът с Янко Станев е елементарен тест за всеки новобранец в политиката.

Компрометиран бивш кадър на СДС с ярка криминална диря в предизборната хроника "възкръсва" половин година преди кметския вот със съдействието на малка армия новопокръстени "седесари" от малцинствените квартали на Варна.

Човек, работил дълги години за отявления архивраг на Реформаторите - ДПС, или "Турското СДС" по определението на "Синия Пеевски".

Вместо да се разграничи от него (най-малкото като знак за смяна на поколенията) Божидар Лукарски откри "приятелски огън" и повтори плиткоумния ход на Станишев от юни 2013 г. - "нестандартно решение с външен специалист".

Само едно нещо не стана ясно - след като Янко Станев е "достатъчно известен и уважаван", защо СДС ще повтори избора му.

Всъщност, не се разбра и на какви електорални постижения се надява лидерът на СДС, след като 6 месеца преди вота в тристахилядна Варна членската маса на партията му е цифром и словом 250 (двеста и петдесет) души.

Видя се, обаче, че ръководството на СДС приема оферти всякакви в името на принадената стойност, пък била тя и с напазаруван електорат. Видя се, че на тия избори варненските роми ще са реформатори.

Най-вече се видя, че на министъра на икономиката не му свети индикацията за корупция - дори при челен сблъсък.

#1 pepe 17.02.2015 в 21:16:58

Поредната изцепка, идваща от това, което все още се нарича СДС. Добре, че вече никой не им обръща достатъчно внимание, зада се впечатли. Държат ги в РБ само зради името с което сантименталността не позволява окончателно да скъсат, но вече е крайно време и БСП и СДС да си ходят, зада може "Прехода" /или поне първия му етап / най-сетне да свърши. Името СДС вероятно ще остане в българската история като символ на всичко сбъркано по време на прехода.

#3 conscience 18.02.2015 в 07:17:52

Явно ще се натягат на местните избори с рискови ходове. Ако успеят, започва натиск върху Бате, ако не - пореден разпад и поглъщане. Аз имам чувството, че ще е по-вскоро второто.

Новините

Най-четените