Ванга е казала, че щом се роди внуче на Бойко...

Ванга е казала, че като се роди внуче на Бойко, Джокович ще спечели референдума в Австралия. Референдум ли беше? Така де, казала е нещо за Австралия и за Горан Иванишевич. Или за Япония и Цеца Величкович беше? Абе казала е нещо.

Война, Русия, петрол, Сирия, долар, сняг и Черно море. Много неща е казвала, много други не е.

Леля (или баба) Ванга, както я наричат онези, които искат да демонстрират близост с покойната гадателка, е родена на 31 януари 1911 и умира на 11 август 1996.

Дали през тези 85 години е била природен феномен с невероятна пророческа дарба, проект на ДС за контролиране на масите или и от двете по малко, не е важно.

След 11 август 1996 тя просто е средство, използвано от ДС и наследниците ѝ за влияние върху масите.

След смъртта си Вангелия Гущерова просто не е казала нищо, без значение какво твърдят различни ванголози.

Когато Нешка Робева казва, че Ванга е казала нещо за Бареков, нещото е казано от Нешка. Имаме само думата на Нешка за това, нали?

Дори аз самият да не вярвам в лечители и чудеса, нямам нищо против убеждението на мнозина, че Ванга им е помогнала или че ги е излекувала с бучка захар.

Но спираме дотук.

Ръсенето на захар по улиците от кмет на община, защото баба Ванга е казала така - е престъпление.

Обясняването на курса на долара, цената на петрола и руската намеса в Сирия с баба Ванга е просто глупост.

Разбира се, за управляващите, които и да са те, Ванга е манна небесна.

Всичко, което не се обяснява с турското робство, комунизма и Сорос, е предсказано от Ванга, а тя е казала, че човек не може да променя съдбата си.

Затова трябва да се примирим и послушно да чакаме съдбата (разбирай някой там горе) да се смили над нас.

A да допишеш изречението "Ванга е казала..." е фасулска работа. Каквато и дарба да е имала петричката пророчица едва ли ще успее да отрече, че не е казвала такова нещо.

Това обаче се превръща в епидемия.

От външнополитическата обстановка, през вътрешната политика, до здравето и диетите, знайни и незнайни медии лепят Ванга като етикет.

Не, Ванга не е предрекла утрешния курс на рублата, нито бъдещата партия на Хекимян, още по-малко е предписала лечение на едра шарка с чай от мащерка и диета с червено цвекло.

А след като дълги години се подвизаваше предимно у нас и в Русия, през тази година феноменът Ванга (или поне медийната му част) се изяви първо в Турция, а оттам в САЩ и Великобритания.

Тамошните таблоиди с отворена прегръдка посрещнаха "старата сляпа жена, предрекла Ислямска държава".

Сега вече няма начин да не се разреши сирийската криза.

Ако искате да вярвате на Ванга, вярвайте, но само на нещата, които ви е казала лично. За останалото тя сигурно би казала: "Каква я мислехме, каква стана".

Между другото Джокович отново спечели референдума в Австралия.

#2 John Smith 31.01.2016 в 22:27:55

И защо беше написан тоя текст? Мистерия....

#3 Dox 31.01.2016 в 23:33:05

Може би за да се напомни, че битието определя съзнанието. Няма нищо необяснимо. Марксистко-ленинска философия. Това, врачки, баячки, гледачки - е за нецивилизовани.

#4 TheRock 01.02.2016 в 09:36:40

Истински християнин никога няма да иде при такава като Ванга. Ванга общува с демони и е вещица!

#7 TheRock 01.02.2016 в 12:04:54

Комичното е и друго. Въпреки, че има и руски православни свещеници, които обясняват какво е Ванга, проруската пропаганда я използва и същевременно се кичи с ценностите на православието. Това само по себе си доказва що за лицемерни "православни атеисти" са руските управници.

#8 Шамито 01.02.2016 в 13:37:24

Сблъсък на вярващи в нещо и невярващи в нищо.Има и други–майната им на двата вида.Вие към кои сте?

#10 Шебек Хасан 01.02.2016 в 17:37:40

Ей, тая Ванга дори и години след смъртта си, мъти водата на родната Седерастия!

#14 Виктория Пенелопова 07 01.02.2016 в 21:48:57

Ивелина Сербезова-Миндова, да поразровим, и какво?? Винаги едно и също. Свободна си да вярвяш във Ванга, в Нешка Бобева, в Джуна, в Кашпировски, маг Илиян и неговата катеричка. Както и всички останали са свободни да не им вярват. И, последните имат правото на мислещите хора. Какъв ти е проблемът, жено???

#15 iwan_petrow7 01.02.2016 в 23:22:57

Ами след като има толкова хора, които вярват, че човека бил произлязал от маймуната, а вселената от нЕкЪв взрив, какво толкова екзотично има да се вярва и в пророчествата на един или друг гадател ?

#16 Dox 02.02.2016 в 00:09:03

Невероятная моя, Пенелоповна, Кое, Слънце Мое, е това, дето след като се разровиш - пак същото? Кое, миличка? Ако не се лъжа, Ванга е призната като феномен и от Ватикана. Макар че лично за мен Ватикана не значи нищо, освен огромна финансова власт и по тази причина - бездуховност. Голяма част от страданията и мъките на българите се дължат на Ватикана. Защо ли? Ами заради богомилите. Те са едни от първообразите на християнството. На истинското, автентичното християнство. И именно поради това, не са се вмествали в утвърдената властова структура на църковната власт. И за това са обявени за ерес. Богомилите дават началото на просвещението в западна Европа, където тази "ерес" се е разпространила под името катари, албигойци, патарени и др. Именно заради тях се ражда инквизицията. Те са бъркали в здравето и на православната църква, не само на католическата, въпреки че и до ден днешен православието е много по-близо до първите християни, отколкото католицизма. Католиците са били, а и днес не са нищо повече от религиозни воини. Та въпросните богомили, са се отнасяли с такива феномени като с дар Божи, а не като с вещици, защото не са се страхували от тях. Имали са широк поглед. Ако от нещо са се страхували - то е било от злото и проявите му, от Дявола. А в същото време от църквата са крещели "Имай страх от Бога!" Така ли! Че защо пък от Него? Отговорът е ясен - за да се страхуваме и от Неговите наместници. Тази богомилска "ерес" така е объркала бизнес-сметките на западно-европейските "духовници", че отмъщението след това не е закъсняло. За това ни мразят и до днес. При това не само те, ами и православните гърци, че донякъде и руснаци. Честно, още не мога да проумея наистина ли сме в 21-ви век или още в средновековието, като чета тук как разни "храбри юнаци" наричат Баба Ванга вещица. От такива типове стават прекрасни джихадисти. Нужни са само ден-два проповеди. Така е. До там води набитият в главата страх да не престъпиш канона., да не се отлъчиш от стадото. А на Баба Ванга не и пука. За това и създаде църквичката на Рупите с уникална архитектура.

#17 Чичо Чарли 02.02.2016 в 00:41:15

А Ванга казала ли е нещо, че когато селския идиот се снима пред хоремага с в-к Марица в ръка, едни хора, измамени със самолетни билети, ще получат възмездие?

#18 ImaIma 02.02.2016 в 02:18:29

@iwan_petrow7 а ти в какво вярваш? в овцата с визия на кутия?! Не съм говорил с Ванга, нямал съм тази чест. Но в Интернет се говори толкова глупости за нея, че не е истина.

#19 ImaIma 02.02.2016 в 02:21:44

@Ivelina Serbezova-Мindova.1219487275 хахахах ти па се изкажа. Само не ми говори за религия. Че тази вярва която говориш е взела повече животи от всичкия алкохол, наркотици(синтетика) оръжия т.н. създадени някога. Майната ти на религията!

#21 GETI 02.02.2016 в 11:30:58

„Ванга е агент на КГБ“ Турско владичество Левски-терорист Ботев-демагог Вазов и З.Стоянов подстрекатели-вън от учебниците.. само за 20 г. промивка и всички дружно,вече повтаряте кът папагали. то КГБ-то сигурно е наредило и на хилядите изстрадали хора, които се редяха пред дома и,след това заповядало на Ванга и да им помага.на всичко отгоре(КГБ-то) си е затваряло очите,когато ТЯ напътстваше хората към християнските и общочовешки ценности и започна да строи църква.въпреки че,КГБ-то бе против църквата-няма такава малоумщина. има стотици живи свидетели,които са се срещали с нея.колко от вас са имали възможността да разговарят с тях? оставете баба Ванга да почива в мир. Светла и памет! ВИЕ на кого помогнахте!

#22 TheRock 02.02.2016 в 11:48:23

GETI | 02.02.201611:3 А ти си обикновен тъпак! А Ванга на кого помогна?

#23 iwan_petrow7 02.02.2016 в 12:03:23

@ImaIma , вЕрвам в аргументи с обективно установима валидност и вписващи се в издържана логическа конструкция. Например : навсякъде в микро- и макро- космоса, човек се натъква на наличието на порядък, закономерности и организация от най-високо равнище, каквито човек е в състояние да си представи. След като феномени като изброените - порядък, закономерности, организация, могат по дефиниция да имат един-единствен генезис, а именно целенасочена намеса на рационално начало (интелект) и се явяват белези/атрибути на Интелекта, то няма нищо по-естествено като логика от това, да признаем наличието на такова разумно начало зад сътворяването на Всемира и законите по които той съществува, т.е. да признаем Твореца и Неговата Воля като причина за появата на Универсуума и нас самите. Това, че интернет бил пълен с лъжи и манипулации по адрес на този или онзи, няма как да означава само по себе си, че пророци и пророчества не съществуват. Твореца ни е дарил с Дух, а извисилия се Дух обладава сили, надхвърлящи далеч способността да се пророкува, като в най-високата си степен (тази която е при нашия Творец), Духът създава светове и реалности.

Новините

Най-четените