Боксова нация от експерти

Като заваля дъжд от експертни мнения за боксовия мач Кличко - Пулев, та цяла неделя...

Не, няма да четете още едно. Боксовите анализи да ги правят боксовите експерти. За 3 дни се оказа, че в България е пълно с такива. Кого ли не видяхме из студията, кой ли не каза мнение. Че Кобрата не трябвало да редува ляв и десен, че седял близо, пък после много далеч, пък не се движил достатъчно, не търсел ъперкът или прав удар...

Оказахме се боксова нация от експерти, неподозирано до събота.

Дори Христо Стоичков взе отношение, но поне не се опита да се прави на специалист: "Ти можеш...", окуражи приятеля си Камата.

Но в неделя между цялата еуфорично-нереалистично-хаотично раздухвана картина около и след мача, се чуха две мнения на двама световни шампиони от супер класа в тежката категория.

Ленъкс Люис: "Рутинна победа за Кличко срещу съперник, който бе твърде еднообразен и по-скоро прилича на уличен побойник."

Майк Тайсън: "Скучен мач... Прегръдки, клинчове, 3 пъти нокдаун на единия и накрая - нокаут. Какво му е интересното на това? И къде е динамиката в бокса от едно време?".

Разбира се, за нас си беше съвсем динамично и интересно, защото емоциите бяха големи. Българин в такъв мач - това си е тръпка, която може и да не се повтори.

Но не е лошо и специалистите да чуем. Най-вече да се вслуша Пулев, който има още много какво да учи в спортно-техническо отношение. Хъсът, мотивацията и непримиримостта му са безспорни, но само те не винаги стигат за големи неща. Освен във филма "Роки".

#1 ksharp 17.11.2014 в 12:02:27

Не е нужно да си специалист, за да видиш разликата в класите. Не знам откъде дойде този безпочвен патриотизъм, "Кобра, ти си най-големия" и други булшит лозунги? Кличко би нашия, и който е очаквал друго, е заслепен псевдопатриот. Или пиян. А може би и двете. Каква Кобра, какви пет лева? Едно време като биеше момчетата по дискотеките, само щото им харесваше приятелките, тогава не беше голям мъж, вярвайте ми. Криво е разбирането за "голям мъж", "патриот" и т.н. Ползвайте си мозъка.

#2 KingoftheROAD 17.11.2014 в 12:52:46

Гуем мъж, докат някой не го натроши. Доказването на качествата не става с идиотизъм.

#3 Дракон с кисело зеле 17.11.2014 в 16:06:57

Ъхъ. А пък като излезе "Аватар", бяхме нация от кинаджии. Напълно нормално е хората да обсъждат, че и да си мислят, че разбират темата на деня. Или някой вижда друго? Кубрат Пулев платеният за загубата милион и нещо долара ще го стопли достатъчно. Феновете му - не. Все пак няма да е зле нашият боксьор да се научи да губи. Защото след три нокдауна да спечелиш такъв мач е възможно най-вече на филм.

#4 dedo adji 18.11.2014 в 12:26:31

Не съм ходил по дискотеките, където Кубрат Пулев биел момчетата. Да не би кшарп да е от битите момчета? Не съм компетентен, но споделям мнението на Тайсън, макар, че не ми е любимец. Скучно. След третия нокдаун изключих телевизора. Пулев се изхвърли и си плати. По-лошо беше словесното му изхвърляне, за което също ще плаща. А милиона си заработи с участие в световно шоу. Има ли някой да не е наясно, че в бокса играят мнооого големи пари. Неговото е троха. Няма място за траур. Руснаците казват "За един бит двама небити дават." Ако се поучи от загубата може един ден да вземе реванш. Дръж се Кубрате! Бий ги!

#5 mylestone 20.11.2014 в 18:46:19

Това иронично натякване от разни комплексари, че българите били "експерти" в разни спортове, за мен е неразбираемо. Всеки, който се интересува от даден спорт и има малко мозък в главата, е в състояние да види някои от проблемите, пречещи на любимият му спортист или отбор. И няма нищо лошо да го коментира. Разликата е, че истинските експерти и професионалисти, освен, че виждат проблемите и слабостите, знаят какво да направят за да ги отстранят.

Новините

Най-четените