ЛиМОНка

Яжте, пийте, бенефициенти - KLETA MAIKA черпи. Черпи с 2 000 000 лв. излишни пари по оперативна програма "Ще имате да взимате" на МОН.

Силиконови гривнички, диагоналки и пазарски чанти, плажни хавлиени кърпи, ключодържатели - ето така се популяризира фундаменталната наука.

Който не се вреди за химикалка от рециклирана хартия, дъждобран тип "пончо" или термочаша с клик-система за затваряне, получава антистрес топка, за да не се фрустрира.

Ако сте неспокойни преди входното ниво по химия, отпуснете се и запалете една цигара с официалната запалка на МОН с пиезокристал и лазерна гравюра.

Образователният ЦУМ не е забравил и луксозната клиентела. За тях предлага отбрани артикули: портфейл от естествена кожа, тефтер с "минимум шест страници полезна информация" и стъргало за лед, брандирано със кафкиански сентенции. В комплект с метличка.

Жалко - главният секретар на МОН Красимир Вълчев не се е сетил да пусне обособена позиция за доставка на традиционни български мускали с течност за чистачки и антифриз.

Добрата новина е, че този пропуск може да бъде поправен - обществена поръчка беше спряна своевременно от вицепремиера (в отпуск) Меглена Кунева.

Тъкмо екипът на "интелектуалното бижу" ще разработи на спокойствие и бутикова линия от органайзери с вградени пищови за "Теми, идеи и проблеми в творчеството на...". Или директно да раздава сувенирни дипломи за "вишо" по поръчка на клиента.

Такава популяризация я очаква Кунева, че ще я помнят поколения напред.

Проблемът дори не е в това, че бюджетът за рекламни сувенири на МОН е колкото сметката за тока на Обсерваторията в Рожен за 4 години напред. Проблемът е в бедното въображение на виновниците за скандала. Толкова евтино изпълнение на схемата "да усвоим едни пари", че чак да ти стане обидно.

Да ловиш маймуни с трици и диплянки, когато не можеш да си платиш годишния абонамент за научните бази данни - на това му се казва технически прогрес.

Защо да инвестираме 2 милиона в допълнителни часове по спорт, като можем да инвестираме 2 милиона в пластмасови боклуци от китайското карго на Илиянци, поръчани с 10х надценка през правилния посредник.

Защо да популяризираме професията на учителите, като можем да рекламираме поредния световно-безполезен проект на Фонд "Научни изследвания", чието върхово постижение се изразява в банкет с колежките в Сапарева баня.

Ако мине номерът. Е, този път не мина.

Впрочем, някак нелепо прозвуча обяснението на Меглена Кунева, че най-довереният й човек в МОН, наследен още от времето на Даниел Вълчев, ще я "прескочи" и без нейното знание ще пусне търг за 2 млн. лева с изключително детайлно описание на заявката в 23 страници.

И така да е - този път ще трябва да падат глави. За сувенири. И за назидание.

#1 паяка 17.08.2016 в 18:46:33

За кой ли път се подиграват с ръката, която ги храни.

#2 pixie 17.08.2016 в 19:44:32

Брей, имали сте и друга снимка. В чест на невинната г-жа Кунева, дето през главата и щели да пробутат поръчката! Още се сучат как да оправдаят тая глупост - по бтв-то зам. министъра Диянчо продължи да се пъне, че имало нужда от реклама. На какво бе, на всеобщата ви министерска некадърност? На глупостите дето непрекъснато се опитвате да пробутвате? На гърченето ви да измислите какво ли не, само и само да не направите някаква наистина смислена промяна в тая система? Добре наистина, че номерът не мина. Засега.

#4 partci 18.08.2016 в 08:41:28

Определено не пропускат да си направят реклама на въпиющата олигофреничност и крадливост.

#5 bludniq_sin 18.08.2016 в 09:52:43

тая снимка със зърната си е култова ..

#6 boris 18.08.2016 в 11:02:09

Тя жената един сутиен не може да си купи, вие я обвинявате в присвояване и корупция

#7 gothic 18.08.2016 в 15:59:17

Труд и чест, тоя филм в България сме го гледали. Смени плочата.....

Новините

Най-четените