Дайте Правителствена на народа

В никоя нормална демократична страна по света няма такова чудо като специална болница за властта. Ако някой най-сетне сезира Комисията за дискриминация и/или Конституционния съд за Правителствена, може би всичко ще си дойде на мястото - защото специално място, където да се лекуват не богоизбраните, а назначените от нас, не трябва да има.

От всички видове неравенства, несправедливостта в здравеопазването е най-шокираща и нечовешка, беше казал Мартин Лутър Кинг.

Това е наистина дискриминация, и нарушение на Конституцията, в която не пише, че здравето на властта е по-ценно от това на обикновените граждани.

Дали защото се възхищава на Бай Тошо, но нашият пръв партиен и държавен ръководител, убеден демократ, не закрива правителствената болница "Лозенец", за да я пусне за по-широка употреба.

Мълчи, въпреки че тя е на пряко подчинение на премиера, по скандала с трансплантациите на деца. Дали защото беше на визита там, когато изписаха последното дете с направена чернодробна трансплантация?

Според данните от 2008 г. до 2011 г. в болница "Лозенец" са извършени 10 детски чернодробни трансплантации, като пет от децата са починали, а две са насочени към ретрансплантация в чужбина. От 2007 г. досега в болницата са направени 14 детски чернодробни трансплантации, като с летален изход са 6 от тях, е информацията на Министерството на здравеопазването. 43% смъртност. От 3 февруари тези операции спряха, но въпреки това изпълнителната агенция по трансплантации не откри никакви нарушения. Освен недокомплектоване със специалисти...

Сайтът на болницата е един лъснат, подреден и... непрозрачен. Нищо, че там пише: "Пълната прозрачност е друг водещ принцип на болницата. Дейността на болницата се контролира ежедневно от различни комисии, чиито доклади са достъпни за всеки и по всяко време".

Не се открива нито един доклад. Нито данни за броя преминали пациенти в болница, издържана с парите на данъкоплатците. И то какви пари само! За миналата година, при бюджет, определен за малко над 14 милиона лева (уха!!!), правителствена болница "Лозенец" е похарчила близо два пъти повече - 28 милиона. Почти колкото бюджетите за 5 болници, но не от "нашите". Докога? Но явно на властта у нас й харесва да се лекува по Живковски.

#1 азът 06.03.2012 в 17:15:59

Пак тиквуня да си изберете тъпанари

#2 Katryna 06.03.2012 в 18:28:57

Вие уважаеми "писателю" били ли сте някога в Болница" Лозенец", кояго отдавна не е правителствена... или се разходихте из нея само виртуално разглеждайки сайта и ...!!! Защо не го направите....!!! На портала никой няма да ви спре...достъпа до болницата е свободен за всички граждани... Вземете си едно направление за хоспитализация и тръгвайте...!!! Е болницата няма психиатрично отделение..така, че ако имате нужда от него....няма да могат да ви помогнат....иначе за друго...кардиология, хирургия, урология, АГ...да...!!!Изтъркахте се вече....мине се не мине...и хайде...къде да излеем изяждащата ни злоба за собствената си неспособност...ами върху по- различните, по- способните, стремящите да направят по-добри условия, по-качествена грижа за болния...!!! Вашите призиви "да се даде Болницата на народа" са безмислени, защото тя отдавна е негова...!!! Повтарям...вземете си направление...и вървете...!!! Бъдете сигурни, че няма да ви поискат пари за избор на екип...както в другите болници...което си е легален начин за взимане на подкуп...а и ще имате щастие да кажете някога.., че сте лекуван от лекарите на премиера...!!! Ако не знете къде е ...кажете..ще ви обясня... защого имам усещането, че не сте виждали това за което пишете.... И по-голямата част от написаното е сътворено с Copy и Paste от други статии... Цялата ни работа е такава... българска...!!!

#3 vanko1 06.03.2012 в 21:14:44

аре, който е лежал в правителствена и е лекуван от докторите на премиера да разкаже автентично

#5 marsn 07.03.2012 в 10:38:26

Авторът пак иска да се издокара на някого ... знае се на кого! Хем вълкът сит, хем агнето цяло (българска поговорка!). По "Живковско" време, драги ми драскачо, в Правителствена болница се лекуваха и хора от народа! И такава смъртност, каквато ти изнасяш, тогава нямаше! И никой не знаеше кога и къде лекуват децата и тежко болните! Просто ги лекуваха! И никой не просеше пари за лечение по никакъв начин! "Живковската" държава имаше пари и се грижеше за здравето на децата и на цялото население - независимо от възрастта! Независимо! И лекарствата бяха достъпни за всички! За всички! Лекарствата тогава нямаха днешните цени! Не ни ограбваха американски и западни фармацевтични компании! Наистина има много неща, с които да се похвалим ние - родените и живелите в "Живковската" държава! А сега? Със смъртност само можем да се хвалим! Имаме едно първо място в ЕС и то е .... по детска смъртност! За възрастните няма да говорим!

#6 Чинчифон 07.03.2012 в 12:52:22

За народа тук-там болници все още са останали,но ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НЯМА!Големците се лекуват във ВМА,където получават подходящи за ранга им грижи.Особено генералите и техните роднини.Който не вярва,нека пита.

Новините

Най-четените