Тънка червена линия

Алкохолът не прощава, медиите също.

В последните дни голямото забавление в жанра "Падение" се казва Калин Терзийски.

Ако не сте разбрали, макар че силно се съмняваме, писателят се е завърнал към пиенето. Лична драма + нотка известност и резултатът е, че Терзийски измества традиционно анонимните персонажи на Аутсайдери в съботно-неделните рубрики за състрадание.

И то наистина успешно.

Гледаме или четем как падналият духом (и тялом на дивана) опълченец на перото размахва бутилка вино, фъфли снизходително и сипе клетви по адрес на неблагодарния народ, алчните политици, даже и по адрес на комунистическите слуги Радичков и Хайтов, а след това заспива под звуците на пианото, където кротко седи любимата му Елен Колева.

Болка в болката, трагедия в трагедията, сън в съня. Терзийски е по телевизията и се чудите защо. Един човек е паднал, но е на показ като панаирджийска мечка, а медиите и териториалното поделение на Facebook си правят гаргара с демоните му. Едното има оправдание, другото няма.

Публичността в случая на алкохолната зависимост е много лоша услуга. И за онзи, който е тръгнал да се саморазрушава, и за онези, които му помагат.

Калин Терзийски, както се случва на всички хора по света, е изпаднал в дупка. Новината ще я търсим, когато той тръгне да излиза от мрака - дали и тогава ще е толкова интересен?

#1 DogWoman 07.02.2016 в 21:51:37

Нова" ме загубиха за доста време напред. Омерзително е.

#3 pixie 08.02.2016 в 08:34:45

Иване, ако Елен го обичаше наистина, нямаше кротко да седи зад пианото и да му позволява да се излага пред цяла България. Ако наистина поне държеше на него, щеше бясно да разкара всички журналя, които се възползват от него в този явно тежък момент. А защо е тежък, не е ясно, нали любовта щяла да спаси света. Явно пияниците не може. Така че най-непонятното в случая е какво точно прави Елен и защо изобщо е с него. Не съм му фен, не го харесвам нито как изглежда, нито как пише, но човек с проблем като алкохолизма, не заслужава да го третират като мечка на панаир. Много ми се иска Елен да го обича и дано, ама надали.

#5 Sarky Bubbles 08.02.2016 в 18:02:49

Айде пак с проблемите на Кайо! Бил пиян. Че на кого му пука, подяволите!? Човека е все по-изчерпан със всяка следваща книга, но пак го рекламират. А доста по-добри писатели остават в сянка. Въобще няма да коментирам дали пие или не пие Калин. Щом за него не е проблем, защо да е такъв за нас? Иронята тук е, че все се говори как хората го обсъждат в социялките, а той самия не спира да циври в медийното пространство, включително с публикации в FB. Зарива ни с проповеди за морала и подобни щуротии, а когато някой се опита да каже нещо за него и става баси проблема. На никой не му пука за опитите на застаряващия Калин да се прави на сбъркал епохата си битник. Сорй, но не е нито Буковски, нито Керуак. Нито пък е единственият българин печелил онази прословута награда, дето все ни я навира в лицата. Написа два добри романа и няколко сносни стиха и това е. От "Лудост' насам не е писал нищо хубаво. Творчеството е важното. Много творци пият. На кого му пука! Вместо да ни занимават с търкалящия се по диванчето Кайо, да отделят малко ефирно време и за обещаващите писатели. Ама заеби ги тях! Важно е, че Терзийски пак започнал да пие. на мен това вече не ми е интересно.

Новините

Най-четените