Бедни ми Сидеров! ГЕРБ вече има мнозинство

Групата на независимите зависими от ГЕРБ в този парламент расте и големее. Колкото по-голяма става тази група, която де юре не е група, толкова повече намалява значимостта на "Атака" за ГЕРБ.

Трима народни представители напуснаха парламентарната група на "Атака" - председателят на комисията за борба с конфликта на интереси и парламентарна етика Валентин Николов и колегите му Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев.

Тримата вече стават независими народни представители. А в 41-ото НС вече има цял сонм такива. В парламентарното пространство се реят не-зависими от РЗС, не-зависими от ДПС, не-зависими от "Атака". И даже един Венцислав Върбанов, който е не-зависим от Синята коалиция, макар и да е силно "задлъжнял" - морално и материално, на довчерашните си десни партньори.

Характерното за повечето от тях: те всички са привлечени от орбитата на управляващите.

Най-пресните независими посочиха като мотиви за своето напускане несъгласия с политиката, която води лидерът на "Атака" Волен Сидеров и "лумпенизация на национализма".

Напускането на тримцата, които се канеха от поне месец да го направят, не заплашва стабилността на парламентарната група на "Атака" - до момента тя имаше 20 депутати, след напускането на бунтовната тройка остават 17. (А влязоха 21, но първи си тръгна Камен Петков.) Минималният брой народни представители за сформиране на група е десет.

Сидеров не за първи път преживява разцепление в групата си. В миналия парламент се случи същото - разбягаха се и Пламен Чернев, и Георги Георгиев... А по обясними причини беше изгонен обвиненият в педофилия Владо Кузов. Ще преживее и това.

Но ще започне да тежи все по-малко за Бате (си) Бойко. А ГЕРБ, откъдето и да го погледнем, вече си осигури едно независимо малцинство, което му дава мнозинство.

Бедни ми, бедни Сидеров, защо не падна при джамията...

#1 james2 25.05.2011 в 18:45:46

Ако ГЕРБ не го вълнува турцизацията и ислямизацията на България, както и грозното виене от тонколоните на джамиите си е за тахна сметка! АТАКА ще расте, а ГЕРБ ще се смаляват, както и вече се смаляват.

#2 Скапаняк 25.05.2011 в 20:17:41

Не ми харесва Сидеров, но реших да гласувам за него, защото единствен в тази страна прави нещо, което се вижда и е в полза на българите. Всички останали си останаха с обещанията. Да, на мен ми пречат джамиите, килимчетата, воя на високоговорителите, не мога да забравя Батак, Перущица и Априлското въстание.

#4 Bobby_gBG 25.05.2011 в 21:08:27

Какво бедни ми Сидеров ве... Случващото се сега си беше ясно отдааавна отдавна. ГЕРБ си имат мнозинство още от момента в който РЗС се разпадна, и от тогава насам нямат нужда от подкрепата на никого... Някой да не би да си мисли че онези "независими" депутати някога ще подкрепят вот на недоверие? Никога! А като се имат предивид едни "депутати" дето никога не са влизали в парламента, ГЕРБ могат да прокарат през парламента каквото си поискат само с техните си 117 гласа, просто с Атака си имаха още някой дето да легитимира решенията, а и така можеха повечко депутати от ГЕРБ да отсъстват, а не все да смятат ще има ли няма ли да има нужните гласове...

#7 Ateista 26.05.2011 в 04:36:34

GROB ZA ATAKA! GROB ZA SIDEROV - PSIHOTO!

#8 ледения 26.05.2011 в 14:03:17

Juliana Kovacheva, Това,което мирише в България са твоите кадънски гащи!Поръчкова регистрация,за да се включиш в хора на виещите... На изборите ще видим,кой как си е направил сметката!Това беше нужното на ГЕРБ,за да прегърне ДПС,защото се страхуват,че без техните гласове,техният кандидат няма да спечели!!!!! И отново ще имаме президент,избран от турците!!!!Браво,а продължавайте да се правите на глобалисти...

#9 ледения 26.05.2011 в 14:04:20

Juliana Kovacheva, Смени си аватара,защото няма фередже!!!

#10 ледения 26.05.2011 в 14:05:20

Juliana Kovacheva, Смени си аватара,защото сега си без фередже!

#11 Mira 26.05.2011 в 15:32:35

Мен лично не ме интересува дали Атака се смалява, защото не количествен е критерият, според който решавам за кого да гласувам. Със сигурност обаче нито аз, нито семейството ми ще гласуваме за кандидати, подкрепяни от ДПС, които и да са тези кандидати. Така че гербисти, бесепари и т.н. "реформисти" ще трябва да си правят много тънки сметки на много дебели обстоятелства, щото да се повтори сценарият с Първанов - президент, избран от малко българи и много турци, сиреч малцинствен, а не държавен глава, вече доста по-трудничко ще се получи.

#13 Оня Дето Го Трият 26.05.2011 в 20:19:24

И Китай ни завзема откъм Илиенци. Китайци ще биеме ли утре? Болен къде е да ни поведе....

#14 ludipari 27.05.2011 в 05:02:51

Ти откри Америка бе, гений!

#15 chiara 08.06.2011 в 13:01:55

Не харесвам нито ДПС нито АТАКА , затова Х и на двете групички от емоционално нестабилни личности. Ако ще говорим за АТАКА - единствената АТАКА е - Шамари зад врата и Шут тупаници във гъзъъъ И вън от колибата /парламента/!

Новините

Най-четените