Как Шекспир стана неудобен?

Културното самоубийство на Западния свят продължава с една студентска подписка, която носи всички белези на пародията, но за съжаление е съвсем реална.

Гневът ви ще бъде напълно оправдан, когато разберете за студентите по английска филология в престижния американски университет Йейл, които сега изискват курсът по класическа английска литература да бъде премахнат защото „включва само бели мъже".

Нека го напишем пак - това не е сатира, не е шега.

Това е състоянието на западните университети днес - отчайващ регрес, отровен колективизъм, „сошъл джъстис" нонсенс, анти-интелектуална гордост, прогнил и презрян културен релативизъм и нео-марксистки методи за
подмяна на реалността.

Новите цензури от Йейл - тези студенти активисти - желаят пълното премахване, забраната, изтриването на някои от най-великите автори в човешката история. Това не са просто някакви „бели мъже", както се съобщава в петицията, изготвена сякаш от „културните революционери" на Китай преди няколко десетилетия.

Това са Шекспир, Чосър, Милтън, Т.С.Елиът, Джон Дън, Александър Поуп и Уилям Уърдсуърт.

Тези гении са създали повече интелектуално богатство от цели цивилизации. Те са по-важни, интересни и могъщи от поне няколко човешки култури. Но за маоистите от Йейл те са само и единствено „бели мъже".

Трудно е да се намери по-ярък и брутален пример за расизъм в развития свят днес.

В потисническата петиция пише: „неприемливо е, че студент в Йейл, който иска да учи английска литература, трябва да чете само бели автори от мъжки пол".

Уау! Расизъм и сексизъм в едно.

На мястото на великите гении на английската литература младите идеолози желаят да се изучават „произведения" свързани с полови, расови, сексуални и етнически въпроси.

Студентите-цензори смятат, че задължителното академично включване на Шекспир и Чосър подхранва култура, която е враждебна към малцинствата. Това, дами и господа, е отблъскваща лудост.

Какво да направим като най-великите автори в английската литература и не само са предимно бели мъже. Как ви звучи официална петиция за отстраняването на чернокожи атлети от състезанията по бягане и баскетбол защото те допринасят за изграждането на спортна култура, която е враждебна към хората с европейски и азиатски произход?

Съвременните колективисти от Йейл се опитват да смачкат и да погребат всички постижения на Западаната цивилизация. Те копнеят за окончателното сразяване на концепцията за индивидуална стойност. Човекът като най-малката и важна единица на обществото.

В техния нео-марксистки свят, по-важни са групите и колективите.

Отровните идеи на Франкфуртската школа за неглижиране на Западната култура и превръщането на малцинствата във вечно оплакващи се жертви са вдъхновили раждането на съвременни чудовища.

Само свиреп сатрап, скъсал напълно с идеалите на хуманизма, може да осмисли Шекспир и Чосър като „бели мъже", които трябва да бъдат изтрити от програмата по английска филология в Йейл.

Цензуриращите студенти се опитват да моделират своя свят ала антиутопия по Оруел. Те си мислят, че като забранят Шекспир и Чосър те ще престанат да съществуват в колективната памет на човечеството и ще бъдат заменени от анонимни и посредствени „сошъл джъстис" поети и „автори" от LGBTQFUCKYOU каузата за нов колективизъм. Техният план е обречен на провал, но допускането и легитимирането на откровения им, обществено приет и озъбен расизъм може да ни коства много.

Време е за събуждане.

#2 Bacillus Bulgaricus 06.06.2016 в 18:08:54

Работата е, че Шекспир и Чосър са увековечили гнуснавото "богоизбрано" племе в цялата му "прелест". Няма да им го простят, както не могат да простят на Вазов за "Жидов гроб". Ще работят лека-полека, малко по малко да ги отритнат от образователната система, бъдете сигурни.

#4 Дракон с кисело зеле 06.06.2016 в 19:06:51

Фрида, хвани се гръмни, ако обичаш. Що се отнася до статията - метнете едно око на това: https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM Трябваше да е сатира, а не учебно видео...

#6 Виктория Пенелопова 07 06.06.2016 в 21:20:10

"...Само свиреп САТРАП, скъсал напълно с идеалите на хуманизма, може да осмисли Шекспир и Чосър като „бели мъже"....., " Фрида, ако опиташ да се успокоиш/преди да се гръмнеш, разбира се/, може би, ще се разпознаеш. По текста - браво!!

#8 Бам 06.06.2016 в 22:46:24

много стана напрегнато тука вместо да се напрягате бегайте да праите деца, щот докато мачкате клавиатурата тука, Мехмет е избачкал шест дребни дечиня на попрезрялата си 19 годишна ханъма. И после вие ше си късате задниците от работа, за да си платите данъците с които толерантното и полит-коректно правителство ще задоволява на Мехмет и челядта му секви прищевки.

#10 Conspirator 06.06.2016 в 23:32:55

Смятам,че Фрида е права за Шекспир.Макар и предположение,много е вероятно зад това име да е пишела Амелия Басано-еврейка,която е била любовница на лорд Чембърлейн Хенри Кери,който е отговарял за английския театър.По него време не е имало мулти-култи и доброто познаване на еврейския начин на живот не е могло да се прочете в Нета.Още повече,че по това време в Англия на евреите е било забранено с кралски указ да живеят на острова/1290 г.крал Едуард първи издава едикт/.През 1536 година в Англия е имало само 37 еврейски семейства/конверси,сменили вярата/и тайната полиция е знаела за всяка тяхна стъпка. Фрида определено не е права да определя либералните лигльовци в ам.университети като негра и ислямисти,защото не е луд този,който яде баницата,а този,който я дава.Говоря за биг-спонсорите,управата и преподавателското тяло в тези университети.Още повече,че Лебовски е назовал корена на злото/или доброто/.Зависи в какво настроение ще е Дяволът и как ще чете Евангелието.Става въпрос за Франкфуртската школа.Ще изредя най-важните от тази школа.Няма нито едно негро или мюсюлманин.Всички са от племето на Фрида....Ерих Фром,Лео Левентал,Валтер Бенямин,Теодор Адорно,Херберт Маркузе,Макс Хоркхаймер,Фридрих Полак,Франц Нейман.За мен лично,изключително интересна личност и като творчество е Ерих Фром.И по майчина и по бащина линия предците му са били поколения наред равини. Забавното в случая е,че ако приемем Амелия Басано за Шекспир,то се оказва,че е писала по политическа поръчка и то определено много талантливо.Всъщност еврейският опознавателен жълт знак е въведен от същия крал Едуард първи.

#11 Дракон с кисело зеле 07.06.2016 в 00:32:30

Frida | 06.06.201621:39 интересно, защо трябва да се гръмна? --- За благото на човечеството. Защото си точно толкова тъпа и ограничена, колкото са олигофрени като Хари и Алилуйщина, примерно, само дето си от женски пол... и си еврейка... май. А може и да не се гръмваш. Няма да имам нищо против, ако се хвърлиш от някоя висока сграда - стига да не претрепеш някого, разбира се.

#12 cheung 07.06.2016 в 00:53:14

От изброените само Шекспир бях чувал. Като не искат бели мъже да наблегнат на Улф и Агата Кристи- те са велики колкото Шекспир. Между другото Ромео и Жулиета е много сладникава и повърхностна творба и много наивистична. Просто яко са ги друсали хормоните тия двамата веронски жабари. Либоф та либоф... Туй ако не е утопия.

#13 pixie 07.06.2016 в 00:59:48

Очаква се скоро да се търсят също небели физици, химици, биолози и математици за изучаване. И бойкот на ползването на всички изобретения от бели изобретатели.

#14 deaf 07.06.2016 в 07:25:53

cheung ти нормален ли си? Всичко на този свят е създадено от Любовта! Не е нужно да ти се дава съвет да се гръмнеш,(както правят колегите по – горе,по друг повод),ти сам ще стигнеш някога до там...

#15 Harry 07.06.2016 в 10:19:48

Конспираторе, моите уважения, но това са само теории в стил Дан Браун. Грешиш за хората по онова време, именно защото не е имало Мрежата те са били по-осведомени от днес, чели са много книги и най-важното - имали са много време да мислят, за разлика от сега. Тогава всичко се е знаело, защото не са били така отчуждени, не е имало политическа коректност, освен християнската, а и тя била доста хлабава в Англия, защото там се вихрела реформацията на Лутер, а той бил антисемит. Има много документи за Шекспир от негови съвременници, няма съмнение че е истински. Писал е под въздействие на индийския коноп - направиха анализ на лулите му.

#16 Harry 07.06.2016 в 10:26:38

Фридо, световна тайна е че ислямския тероризъм е под контрола на Цион, негово хранениче, толкова факти има, че сега не ми се пише. Ако разровите кои са актиивистите на това движение за цензуриране на Шекспир, неминуемо ще откриете свои съплеменници, а финансирането е я от Сорос, я от Блумберг...направи го ти, мене ме мързи. И войната срещу Шекспир не е от сега, тя е стара...

#17 boris 07.06.2016 в 10:34:39

ГРАЦИАНО Евреино, защо си точиш ножа толкова усърдно о тока на обувката? ШЕЙЛОК По-лесно да реже неустойки!

#18 Conspirator 07.06.2016 в 10:57:33

Хари,какво означава-чели са много книги. До средата на 16 век книгите са се отпечатвали в тираж до максимум 300 екземпляра,като монопол върху печатането е имала католическата църква,съответно и основната тематика е била религиозна.Не забравяй,че Гутенберг е създал-изобретил- печатната преса,за да отпечата....300 екземпляра на Библията. Относно личността на автора си струва да се замислим и да допуснем,че този вид познание е бил много специфичен и е нямало откъде да се вземе в Англия по това време.

#20 shveik77 07.06.2016 в 16:30:01

никой не спира студентите да изучават каквито искат автори, дори допускам, че в университети от ранга на йейл се поощрява самостоятелната работа. разбира се, няма проблем да обявим, че шекспир е жена, при това черна, и да вървим напред не виждам това дали някой е бял или черен променя значението на постиженията му, но мен ме наричат расист, защото казвам на негрите негри

#23 Harry 07.06.2016 в 21:17:10

Todor Arnaudov , съгласен на 98%, но не си представяш че има и друг марксизъм, и може би е по-истински от твоя, марксизмът и изобщо всяко политическо движение не е на човечеството, то е на неговите спонсори! Най-вече всички леви движения са на най-богатия финансов капитал. Не знаеш как работи западния империализъм. Конспираторе, трудно ми е да ти обясня, да четеш малко и истински книги е много, да четеш модерния водопад от празнословия е много малко. В Мрежата 99,99999999999999% са глупости, лъжи, манипулация и пране на мозъци. Който не е чел истински книги докато е съзрявал, в Мрежата е като пиле в кълчища.

Новините

Най-четените