Десетте най-интересни филма на „Киномания”

28-ото издание на фестивала "Киномания" започна снощи с новия български филм "Потъването на Созопол". Лентата, режисирана от Костадин Бонев, вече може да се похвали с награди за сценарий и главна женска роля на Снежина Петрова на тазгодишния фестивал "Златна роза".

Но това беше само първият пример за богатия подбор от вълнуващи филми, които и този път ще можем да видим на „Киномания". Селекцията включва нашумели заглавия от Берлин, Кан, Венеция и Торонто, които може и повече да не стигнат до големия екран в България - а тук показваме десетте, предизвикващи най-голям предварителен интерес.

Вторият по големина кинофорум у нас ще върви до края на ноември, ще предложи няколко различни програми и ще завладее НДК и още няколко киносалона като Евро Синема, Дом на киното, Одеон и новия културен център G8. Фестивалът включва над 60 филма, 45 от които ще могат да бъдат видени единствено на „Киномания" с ексклузивни прожекции в София, Варна и Пловдив.

Билетите са на цени от 10 и 12 лв., както и на 8 лв. за пенсионери и учащи. Специални отстъпки дават възможност да се видят 20 филма за 140 лв.

В Зала 1 отново ще има специални прожекции за деца, и то безплатни, като на касите ще бъдат таксувани само родителите. А освен с „Потъването на Созопол", българското кино ще бъде застъпено и с други очаквани заглавия, като документалния „Чуй" на Диана Иванова, разказващ историята на радио „Свободна Европа".

Новините

Най-четените