10 големи промени в правилника за Евро 2016

Остават по-малко от пет месеца до началото на Европейското първенство. Групите вече са ясни, а първият съдийски сигнал на форума ще прозвучи точно в 22:00 часа българско време на 10 юни, за да даде начало на срещата между домакина Франция и Румъния.

Точно „петлите” са и фаворит за спечелване на Евро 2016 според букмейкърите. Французите имат два трофея от европейски първенства, като рекордьори са Испания и Германия с по три (първите две победи за Германия са като Западна Германия).

„Ла фурия” спечелиха последните два форума, а след победата си през 2000 година, благодарение на златния гол на Давид Трезаге срещу Италия, Франция не се представя по най-добрия начин – „петлите” не стигнаха до финалната четворка нито веднъж в последните три европейски първенства.

Затова и надеждите на домакините са толкова големи в момента. Франция спечели последните два големи форума, на които бе домакин – шампион на Европа през 1984-а и световен шампион през 1998-а.

Дали може да очакваме подобно шампионско представяне от тях и сега? Защо не? Франция разполага с едни от най-добрите школи в света, а Пол Погба е сред най-добрите футболисти в момента. С помощта на Карим Бензема, Рафаел Варан, Димитри Пайе, Блез Матюиди и още много тимът на Дидие Дешан със сигурност е сред големите фаворити.

Екипите им вече са готови, но как обаче биха реагирали грандовете, когато разберат, че се готвят големи промени в правилника, които трябва да влязат точно за Евро 2016?

В последните 18 месеца Международната футболна асоциация работи (IFAB) по промени в правилата на играта и редуцира документа по промените от 22 000 думи до 12 000. Според IFAB нововъведенията са най-големите промени във футболния правилник от 135 години насам и ще сложат край на липсата на постоянство в решенията на съдиите.

Бившият английски съдия Дейвид Елъри обяснява нуждата от промени в правилника: „Опитваме се да помогнем в ситуации, които се случват много често и са абсурдни. Опитахме се да използваме много по-ясен език и да осъвременим правилата”.

В галерията ще ви представим 10 промени в съдийския правилник, които трябва да бъдат ратифицирани през март и се очаква да влязат в сила още за Евро 2016.

#2 stephan_kostov 08.03.2016 в 01:00:40

Страшни промени незнам как ще се играе сега!!!

Новините

Най-четените