Сър Алекс подмладява Юнайтед, както го направи през 90-те

Легендарният полузащитник на Манчестър Юнайтед Брайън Робсън подкрепи мениджъра на тима Алекс Фъргюсън в стремежа му да обнови състава.

Този процес стартира доста осезаемо това лято с отказването от активна състезателна кариера на Едвин ван дер Сар, Гари Невил и Пол Скоулс, с продажбата на Уест Браун и Джон О'Шей на Съндърланд, както и с привличането на млади футболисти като Давид де Хеа, Фил Джоунс и Ашли Йънг.

"Сър Алекс е изумителен с това. Винаги е бил. Когато нещо му влезе в главата и реши, че този и този футболист е време да си тръгне, го освобождава и няма човек, който може да го накара да си промени решението", коментира Робсън пред "The Mirror".

"Види ли слабост в даден играч и реши ли се да го замени, то той ще го направи възможно най-скоро с някой млад футболист", добавя той.

54-годишният Робсън говори от опит. Самият той си е тръгнал по този начин преди 17 години от "Театъра на мечтите" без дори да си даде сметка в началото.

"Не видях нито един знак, който да ми подсказва, че времето ми е изтекло. Дори в последния си сезон да не играех толкова често, постоянно бях в групата и използван като резерва в немалко мачове, включително и в полуфинала за Купата на Англия тогава", споделя Робсън.

"Впоследствие обаче видях как ме окуражава да приема работата в Мидълзбро, а след време директно ми заяви, че е настъпил моментът да си тръгна. Каза ми, че си има Ники Бът, Дейвид Бекъм, Пол Скоулс и останалите, и искаше да продължи с тях, тъй като се бяха вече доказали като футболисти", спомня си бившият халф на "червените дяволи".

"Не само аз, а една голяма група си тръгна от "Олд Трафорд" по онова време. В момента виждам, че се случва същото. Досега съм ставал свидетел на три подмладявания на Юнайтед от страна на Сър Алекс. Сега е четвъртото. Тръгна си Невил, тръгна си Скоулси, тръгна си и Едвин ван дер Сар. Позволи и на Уес Браун и Джон О'Шей да бъдат трансферирани, с което се отказа от доста опитни играчи", смята Робсън.

Според посланика на Манчестър Юнайтед шотландецът няма да купува опитни състезатели, а ще се насочи към млади, каквито вече привлече в лицето на Де Хеа, Джоунс и Йънг.

"Ще му трябва малко време да изгради новия облик на тима, но той го е правил преди, при това повече от успешно, ще го направи и сега. Може да бъдете сигурни!", убеден е Брайън Робсън.

Новините

Най-четените