Те са им фенове, треньорът им ходи на "Парк де Пренс" от 45 години, но ПСЖ не им прости

Пари Сен Жермен разби шестодивизионния Лина-Монлери за Купата на Франция. Въпреки загубата съперниците на гранда останаха доволни, защото изпълниха една от мечтите си – да играят срещу своите любимци.

Аматьорският клуб е съставен почти изцяло от привърженици на ПСЖ и още след жребия за Купата разбраха, че ще им се открива възможност, която се среща веднъж в живота.

Дори треньорът на тима – Стефан Кабрели, е дългогодишен фен на ПСЖ и е притежател на сезонен билет.

„Аз съм на 52 години и ходя на „Парк де Пренс“, откакто съм на шест – призна Кабрели. – Играчите ни ги (ПСЖ) подкрепят по време на целия сезон и беше малко странно да играем срещу тях.“

Името на клуба е съставено от Лина и Монлери – съседни градчета в покрайнините на Париж с общо население от седем хиляди души.

Отборът е толкова надолу в пирамидата на френския футбол, че дори нямат страница в Wikipedia, а в състава си разполагат с водопроводчик и фармацевт.

И въпреки аматьорския си статут Лина-Монлери успя да удържи ПСЖ до 30-ата минута, когато 17-годишният Адил Аушиш откри резултата за гостите с първото си попадение за клуба.

Единсон Кавани се разписа по веднъж в края на първото и началото на второто полувреме, Пабло Сарабия също добави два, а крайното 6:0 оформи Чупо-Мотинг в самия край.

Домакините дори имаха шанс да се разпишат, но Серхио Рико отрази удар от дузпа на Идриса Кануте секунди преди първия гол на Кавани.

Новините

Най-четените