Пет отбора тероризират Европа - 590 гола!

Без голове няма победи, титли и доминация. Ако ви се гледа шоу, има няколко отбора в големите първенства на Европа, които не са за изпускане.

Разбира се, не всички те ще завършат сезона като шампиони, а някои може дори да запишат разочарования. Но не спират да тероризират с головете си континента.

Номер едно е Барселона, водена от онзи мъничък магьосник, който вече е най-резултатният играч в историята на клуба. Лео Меси.

Барса записа дотук 81 гола в 28 шампионатни мача, 25 за Купата на краля, 20 в Шампионската лига и 1 за Суперкупата на Испания.

127 попадения в 48 мача! Няма по-резултатен отбор от петте водещи футболни нации на континента.

На второ място в общата класация е Манчестър Сити, който вече наниза 125 гола в 48 двубоя. Сити бе и първият тим, стигнал 100 попадения за сезона, още през декември!

Следва Байерн, който вкара 119 пъти в едва 43 мача (74 попадения в първенството), което го прави номер едно по голове средно на мач в топ първенствата на Европа - 2,76 попадения.

Баварците са и все още в играта за три купи - Шампионската лига, титлата и купата на страната им.

Същото важи за Барса, а и за Реал, който е в отбраната компания на головите поробители на Европа със 108 гола в 46 мача (77 в първенството!). "Белият балет" с прима балерина Кристиано Роналдо има 28 попадения в Шампионската лига, което е 2,8 гола средно на мач!

Реал води и в първенството, а и също е на финала за Купата на краля срещу Барса, което го оставя в играта за требъл.

Тук е и Пари Сен Жермен, доминиращата сила на френския футбол. Златан Ибрахимович и компания се гордеят със 111 гола в 45 мача (69 в първенството). Това си е съвсем нелошия коефициент 2,46 гола средно на двубой.

Тези пет голови терминатора имат общо 590 попадения през сезона.

В края му един от Байерн, Барса, Реал или ПСЖ може да е шампион на Европа. Със сигурност поне един от тях ще мине 150 гола.

С нападения от динамит и суперзвезди, това са най-атрактивните тимове на континента.

Новините

Най-четените