Великите моменти на Лионел Меси за 2010

5. Свръхестественият гол срещу Реал (Сарагоса)

Доста от головете на Меси са предизвикателство за здравия разум, но начина, по който мъничкият гений се изгаври с цялата защита на Реал (Сарагоса) изглежда направо невъзможен за логическо обяснение.

4. Наградата на ФИФА за играч на годината на 2009

След като се класира втори в две последователни години, аржентинецът най-после получи наградата в нейното последно издание. (Бел. ред.: от тази година тя се обедини със „Златната топка" на „Франс Футбол" и Меси е един от тримата кандидати за новото отличие). Той събра и повече гласове от общия вот за петимата след него в класирането!

3. „Златната обувка"

В сезона на златния требъл (2008-09) Лео вкара 23 гола, като Форлан от Атлетико, съотборникът му Ето'о и Вия (тогава още във Валенсия) имаха повече от него. През 2009/10 Меси размаза всякаква конкуренция, отбелязвайки страховитите 34 гола, които му донесоха и „Златната обувка" за най-добър голмайстор в европейските лиги. Нищо, че е по-скоро атакуващ халф, отколкото нападател - за гении като него, Платини и Марадона подобни ограничения не важат!

2. Хеттрикът за Суперкупата на Испания

Барселона изоставаше с 1:3 от Севиля след първия мач за отличието това лято. На реванша на „Камп Ноу" обаче аржентинецът се развилня и победи съперника почти сам, отбелязвайки три от головете за 4:0.

1. Четирите гола срещу Арсенал

Всичко изглеждаше възможно на четвъртфинала-реванш за Шампионската лига след 2:2 в първия мач на "Емирейтс". Когато Никлас Бендтнер откри с ранен гол за „артилеристите", нещата вече не стояха никак добре за Барса. Само три минути по-късно обаче Лео се намеси и изравни, а до края на първото полувреме вече бе оформил хеттрик с кой от кой по-красиви голове. Това обаче не бе всичко - той доуби Арсенал в в 88-ата мин., правейки крайния резултат 4:1!

Очаквайте скоро в Sportcafe най-великите мигове на Кристиано Роналдо през 2010!

Новините

Най-четените