Любимците на Ван Гаал

Първите промени в Манчестър Юнайтед след назначаването на Луис ван Гаал за мениджър на клуба са вече факт, но най-важните тепърва предстоят - тимът трябва да заиграе по нов начин, да печели и да се върне в челото на класирането на Висшата лига. Както и в Шампионската лига.

Големите босове на Юнайтед, както и собствениците на клуба, очакват едно-единствено нещо от Ван Гаал - резултати. Колкото се може по-добри. Дори и те да бъдат постигнати с не толкова красива игра.

И холандецът се захвана за работа - вече недоволства от графика на задокеанските турнета, оборудва тренировъчната база на клуба с камери, действа активно на трансферния пазар и т.н.

На всички вече е ясно, че с идването на Ван Гаал в Юнайтед неговият сънародник и любимец Робин ван Перси ще получи допълнителни възможности за изява. Но с оглед на таланта на холандеца, той едва ли някога е страдал от липса на такива.

Дали обаче Ван Перси ще е единственият, който ще е в тежката роля на любимец на Ван Гаал - а това означава повече доверие, но и повече отговорност при евентуална издънка.

Да видим на кого в състава на Юнайтед ще се довери новият мениджър. А и съставът, който се избистря по време на предсезонната подготовка, водена от Ван Гаал, ни дава интересни подсказвания по темата.

Новините

Най-четените