Кариери, разрушени на "Сантяго Бернабеу"

Веднага щом се осъзнае като личност, всяко момче мечтае да стане астронавт. Или футболист. Или и двете.

Знаете ли как НАСА подбира кого да прати в Космоса? От 14 декември до средата на февруари догодина ще бъдат преглеждани стотици селектирани кандидатури за първата пилотирана мисия до Марс. Имената на щастливците ще бъдат обявени през 2017 г.

"Скромните" изисквания са научна степен в областта на биологията, физиката и математиката. Бъдещият пилот ще трябва да има поне 1000 летателни часа като командир на реактивен самолет. А тестовете за физическа и психическа издържливост са на границата на човешките възможности.

Залогът е сериозен - технология за милиарди и най-амбициозната цел в историята на науката.

Е, същото е с Реал Мадрид - еквивалентът на космически кораб във футбола с десет успешни мисии (разбирай титли от Шампионската лига). На борда му попадат само най-добрите. А трудното тепърва започва - те са обречени да се окъпят в слава или да се изгубят завинаги в Безкрая.

Самата дума "загуба" създава революционна обстановка на "Сантяго Бернабеу". А когато тя е с 0:4 у дома, при това от Барселона - последствията са неизбежни. Треньорът Рафаел Бенитес някак отърва кожата - ръководството му гласува доверие независимо от настроенията сред привържениците. Самият Флорентино Перес обаче има основания да се безпокои за поста си. Май се задават предсрочни избори.

Какво следва за Кристиано Роналдо? Португалецът счупи всички рекорди в Реал и мотивацията му изглежда избледняла. Завръщане в Манчестър Юнайтед или трансфер в ПСЖ са все по-вероятни.

Кристиано поне изживя своите велики мигове с белия екип. За разлика от мнозина други, сдъвкани и изплюти от бездушната машина. Отлични футболисти, които сгрешиха фатално с трансфера си в Кралския клуб. Те не успяха да оставят следа на "Бернабеу", а след това кариерата им вече бе разрушена. Или направо приключи. Защото пропадането от ръба на Космоса продължава твърде дълго. Ще го потвърди Феликс Баумгартнер.

Вижте в галерията някои топ играчи, които съжаляват горчиво за аферата си с Галактикос.

Новините

Най-четените