Всички играят, но Германия печели

Германия спечели съседското надлъгване с Франция на четвъртфиналите на световното първенство и немският отбор е първият полуфиналист на Мондиала.

Бундестимът спечели с пестеливото, но напълно достатъчно 1:0 след гол на Матс Хумелс с глава още в 12-та минута на първото полувреме.

"Петлите" също имаха своите шансове, но или Мануел Нойер, или отбраната на Германия съумяваше да се измъкне от няколко сложни ситуации.

В последните секунди на добавеното време Карим Бензема отправи снаряд към противниковата врата, но Нойер отново отрази.

Немците все още изглеждат леко надценени с оглед на това, което показват на терена, но в крайна сметка са важни резултатите. Бундестимът е на полуфинал, а победителите не ги съдят.„

Тактиката на Йоаким Льов сработи, а голмайсторът Хумелс бе голямата фигура в един дисциплиниран и целеустремен отбор .

Не само заради победното си попадение, а и заради начина, по който неутрализира набезите на Бензема и съотборниците му. Хумелс преодоля вратаря Лорис, след като спечели единоборство в наказателното поле на Франция с Рафаел Варан и с глава прати кълбото в мрежата.

"Петлите" бяха по-опасни преди почивката и неутрализирани след нея, но при малко повече късмет можеха да се доберат поне до продължения, ако не беше блестящата проява на Нойер в заключителните секунди.

Всички играят футбол, накрая Германия печели - чували сме го безброй пъти, а засега не се отклонява от истината.

Зад полуфиналния ъгъл обаче се задава "селесао"...

Новините

Най-четените