14 скучни неща, които са по-вълнуващи от паузата за международни мачове

Лошата новина е, че нищо не е вечно. Добрата новина е, че нищо не е вечно.

Това толкова вярно, но изтъркано и изгубило с времето чара си твърдение, любимо на всички нуждаещи се от лайкове в социалните мрежи, ни е повече от необходимо, когато става дума за международен футбол.

По време на годината има 1-2 сюблимни момента, в които любимият ви клубен отбор тъкмо е набрал инерция или излиза от игрова криза. И точно тогава топ първенствата в цяла Европа биват прекъснати, защото има двубои между националните отбори.

А после най-добрите футболисти или са контузени, или уморени. Ритъмът се нарушава и се получават резултати, които са непредсказуеми дори за най-изпечените букмейкъри.

На всичкото отгоре има информационна дупка преди сблъсъците и в продължение на дни селекционерите на представителните тимове спускат завесата за медиите, така че дори и нещо интересно да се случва, то си остава по лагерите.

И точно този период, в който буквално няма нищо, е не просто скучен, той е проклет!

Когато дойде ред на срещите, в 90% от случаите се получават безинтересни мачове за неутралния зрител, защото трудно можеш да обичаш или да мразиш нещо, което е далечно или грам не взимаш присърце.

Ако говорим пък за българските фенове, картинката придобива трагично измерение, защото даже собствените ни представители не предизвикат интерес и емоция у нас. Камо ли чужди.

Така в рамките на седмица думите „футбол“ и „скука“ вървят ръка за ръка – нещо, което по принцип е абсолютно немислимо за нормалните фенове, но трябва да се преживее.

Добрата новина е, че нищо не е вечно, но това не пречи да е краткотрайно и болезнено. А лошата новина няма нужда да я споменаваме, защото почивка в клубните надпревари отново ще има.

В галерията може да видите 14 скучни неща, които ще ви се сторят по-вълнуващи от паузата за международни мачове.

#1 partci 08.10.2016 в 09:53:25

Да чакаш градски транспорт в София.

Новините

Най-четените