Хора, подарете цвете – 3

Нашата полиция ни пази.

Този път наистина. Или поне наистина пази нещо. Не точно нас.

По-скоро го пази от нас.

В неделя се игра мач между Литекс и ЦСКА. Важен мач - шампионът срещу претендентът. От малкото важни мачове у нас.

Няма да коментирам спортно-технически срещата, но поради изтъкнатата й важност тя беше сериозно посетена от гостуващата агитка.

Всъщност домакини и гости е доста размито в случая, защото гостите бяха минимум два пъти повече. На мача имаше полиция, тя си седеше кротко в бронята си и всичко си беше ОК.

След мача привържениците на гостите, щастливи от резултата, си тръгнаха към родните места. Голяма част от тях се запъти с личните си автомобили към столицата.

И тогава дойде изненадата.

В студената неделна вечер нашата полиция пазеше. От Ловеч до София са около 160 км и по мои спомени има над 7 бензиностанции.

Всяка една от тях беше затворена, със загасено осветление и пред нея имаше по една, две, а пред някои и по три патрулки.

Съгласен съм полицията да пази, тя нейната дейност в България е предимно охранителна, но това със затварянето не го разбрах, честно.

Очевадно агитката на ЦСКА е като ордите на Атила (въпреки, че други са известни с прозвището „хуните") и затова всеки дюкян и кръчма по пътя им трябва да затваря кепенците.

Че се плячкосват бензиностанции е ясно, но такава превантивна дейност по охраната на търговски  обекти няма и в либийския град Сирт.

И да оставим футболните фенове, но всеки, който е допуснал грешката да ползва път А2, рискуваше да нощува в родното място на Гриша Ганчев -  село Микре, и там да дочака падането на горивното ембарго.

200 км без бензиностанция има само в Заир и Бурунди.

Но нищо. Другият път ще дойдем с китайски електромобили до Ловеч. Или пък с колела, файтони или с дирижабли!

Ако пък ЦСКА гостува на някой от отборите по морето, в името на старото приятелство военните може да осигурят цистерни с гориво по пътя с барети за шофьори, за да не се рискува плячкосване.

Иначе добро решение на МВР. Нямаше подпалени бензиностанции, изнасилени бензинджйки и откраднати банкомати.

Полицията си свърши работата в неделя и всички се прибраха щастливи у дома.

Освен тия, дето стигнаха само до Микре.

 

Новините

Най-четените