Без план "Б" празниците няма да са весели: 5 извода след Сити - Арсенал

Манчестър Сити победи Арсенал с 2:1 на „Етихад и направи крачка напред към догонването на лидера Челси, изпреварвайки по пътя си „артилеристите“.

С успеха си „гражданите“ влизат оптимистично настроени и с високо вдигнати глави в предстоящия футболен маратон на Висшата лига по Коледа, когато много съдби се решават.

На другия полюс е Арсенал, който допусна второ поредно поражение в първенството, а стражът Петър Чех за първи път в кариерата си регистрира 8 поредни двубоя, в които допуска гол във вратата си.

„Топчиите“ влязоха в мача прекрасно, след като още в 5-ата минута Тио Уолкът материализира ювелирен пас на Алексис Санчес и преодоля Клаудио Браво, за да шокира домакините. 1:0 в полза на Арсенал завърши и първата част.

Повратният момент в сблъсъка дойде 2 минути след началото на второто полувреме, когато Лирой Сане изравни, оставяйки обаче съмнения, че е бил в положение на засада.

Нататък мачът се превърна в монолог на Манчестър Сити.

Момчетата на Пеп Гуардиола изцяло поеха инициативата и логично стигнаха до пълния обрат в 71-ата минута чрез Рахийм Стърлинг, можейки даже да спечелят 3-те точки още по изразително.

В галерията може да видите изводите, които си направихме след дербито на 17-ия кръг във Висшата лига.

Новините

Най-четените