Руска рулетка: Меси, Фалкао и Алексис са на кръстопът, а сега накъде?

Мондиал 2018 чука на вратата и с всеки изминал мач все повече страни подпечатват класирането си.

Други пък вече се пребориха за мястото си на баражите и очакват да разберат името на последния си съперник за място на форума. Разбира си има и такива, които изненадващо може да го пропуснат, дори без бараж.

За някои това е немислимо, но има съвсем реална възможност Лионел Меси да не играе на Световното първенство в Русия догодина.

Кристиано Роналдо също още не се е класирал, но той е далеч по-близо и поне е сигурен за баражите, докато при Аржентина и това е под въпрос.

Същото се отнася и за други големи латиноамерикански звезди като Алексис Санчес и Радамел Фалкао, които още не са си осигурили място на Мондиал 2018.

Ситуацията в зона Южна Америка наподобява игра на руска рулетка и преди последния мач цели пет отбора с в рамките на 3 точки, запазвайки шанс за класиране. Те обаче се боря за само три осанали места.


Мач преди края на цикъла единствено Бразилия се е класирала, а решаващите двубои са в малките часове на 11 октомври (сряда, от 02:30 ч. българско време), като петото място дава право на бараж с отбора на Нова Зеландия.

Вижте в галерията какви са сценариите за разпределение на местата в Русия със звездното участие на Аржентина, Колумбия и Чили.

Новините

Най-четените