Къде са те сега: Последните 10 със "Златната топка" преди Меси и Роналдо

Бразилският магьосник Роналдиньо бе сред многото, които поздравиха Кристиано Роналдо за четвъртата му "Златна топка".

Съвсем очаквано, португалецът получи приза след невероятни 12 месеца, в които спечели Шампионската лига с Реал Мадрид и Евро 2016 с националния тим на Португалия.

"Поздравления, приятелю! Повече от заслужена награда за страхотните постижения с клубния и националния тим", написа Роналдиньо.

Кристиано отбеляза 51 гола във всички състезания за "кралете" през миналия сезон, а след като пропусна началото на Примера дивисион, вдъхнови отбора си за първото място в класирането с 6 точки преднина пред Барселона.

"Златната топка" на португалеца маркира 9-годишната хегемония в анкетата, която заформиха с Лионел Меси и която е без прецедент в 60-годишната история на наградата.

От 1956-а до 1972-а единствено Алфредо Ди Стефано печели приза два пъти, след което идва доминацията на Йохан Кройф и Франц Бекенбауер, но тя е несравнима с тази на двамата големи на нашето време.

Холандецът си отиде от този свят с три "Златни топки", а толкова са успехите и на Мишел Платини и Марко ван Бастен.

В десетте издания на анкетата преди първия триумф на Кристиано през 2008 г. нито една от звездите не успя да запише дубъл, което е твърде показателно за стандартите, които наложиха португалецът и Меси.

Спомняте ли си кои бяха преди тях? Можете да видите в галерията.

#1 Ven 13.12.2016 в 13:26:26

Е, да, някога автентичността на наградата бе безспорна. Днес е друго.

#2 popleta 14.12.2016 в 21:19:28

Тази награда вече нищо не означава.

Новините

Най-четените