Бока удари Ривър, но това не бе достатъчно. "Милионерите" са на финал! (ВИДЕО)

Ривър Плейт загуби Суперкласикото като гост на Бока Хуниорс с 0:1, но въпреки това се класира за финала на турнира за Копа Либертадорес. "Ла Бомбонера" изригна в в 82-рата минута след гол на Ян Уртадо, но той не бе достатъчен на Бока след загубата с 0:2 в първия двубой на "Ел Монументал".

Бока имаше много шансове да запише по-изразителен успех, но не успя да се възползва от положенията, които създаде.

В 21-вата минута домакините вкараха чрез Абийя, но голът не бе зачетен заради игра с ръка в наказателното поле при паса към него. В края на полувремето Ривър бе притиснат до стената, но удържа натиска.

В 56-ата минута Алексис от Бока направи страхотен пропуск от вратарското поле, но бе и в засада.

След влизането в игра на Мауро Сарате натискът на домакините се увеличи още повече. Нападателят на три пъти отправи точни удари във вратата, но и в трите случая Франко Армани успяваше да спаси.

Така се стигна до 82-ата минута, когато натискът на домакините даде резултат. При едно центриране от фаул топката бе свалена към Сарате, който се засуети и не успя да отбележи, но там бе Ян Уртадо, който добута топката зад голлинията 1:0.

Домакините продължиха да търсят в всички сили толкова нужния им втори гол. В 88-ата минута Емануел Мас направи голям пропуск с глава отблизо. В добавеното време и Карлос Тевес не успя да се разпише с глава след центриране от фаул.

Така Ривър е на финал и очаква бразилски съперник - Фламенго или Гремио. Първият мач помежду им завърши 1:1.

Новините

Най-четените