Водката и руската инженерна мисъл са могъщи: Стадионите за Мондиал 2018

Стадионът "Екатеринбург Арена" заслужено стана световен хит. Съоръжението трябва да приеме 4 мача от груповата фаза на предстоящото световно първенство, но домакините бяха хванати натясно.

Буквално!

По стандартите на ФИФА капацитетът на всеки един стадион трябва да е от минимум 35 000 места.

"Екатеринбург Арена" обаче разполага само с 27 000, което накара руските инженери и архитекти да разширят трибуните.

Така се стигна до гениалната идея да бъде "изкаран" един от секторите извън стадиона.

"Какво правят водката и руската инженерна мисъл", беше най-срещаният коментар в социалните мрежи.

"Представете си как ще духа. Сигурно ще им отвее главите" и "Това се наричат късметлии" - пък са шегите, насочени към зрителите, които ще заемат места на екстравагантната трибуна.

Без да подлагаме на съмнение силата на комбинацията водка-руски инженери, трябва да отбележим, че подобни принудителни реконструкции преди световно първенство вече са правени.

Още през 2002-а стадион в Япония бе разширен по подобен начин, а също така и в Бразилия преди 3 години.

Домакините уверяват, че сигурността на зрителите е гарантирана и няма да има никаква опасност мачовете да се наблюдават от изнесения сектор, който след мондиала ще бъде премахнат.

По-притеснителни са резултатите, обявени от комисията, която инспектира прогреса на строителството на съоръженията-домакини през последната седмица.

Оказва се, че само 4 стадиона са напълно готови, а има такива, които все още са на 65 процента.

А до началото на шампионата на планетата остават едва 8 месеца!

Вижте в галерията как изглеждат стадионите с днешна дата.

#1 diegos 05.10.2017 в 17:45:47

Трябва да си адски спрял да се присмиваш на руснаците след Сочи 2014-та. Която апропо, фейк "новините" на западните медии се скъсаха да иронизират при подготовката... помним ли какви тоалетни даваха репортажите? И какво се случи? Сочи 2014-та махна главите на всички предишни зимни олимпиади. Да не би екипът на кафенцето да е ходил скоро в Сочи? Например да гледа Формула 1... или да карате ски? Или да ползва едно от десетките спортни съоръжения които на 95% работят и са използваеми за разликата от мега проектите на градове като Атина, Лондон, Барселона и прочие които са в допотопно състояние? Скоро да сте ходили на мач от руската първа лига, на стодион в Русия? И да сравните с копторите които са у нас... че да се присмивате? А да сте били в Санкт Петербург? Или Москва? Ало, жълтопаветници... къде вървите, русофобчета микробчета? Толкова евтино и тясно сте скроене като мислене и възприятие, че направо е срам да ви плащат... на вас и на Дневник. "Америка за България" все пак има изчерпаем финансов ресурс... не ли?

#2 mulder 05.10.2017 в 21:25:54

Ракията и родната "журналистика" са смъртоносен микс за мозъчните клетки.

#4 Kenny McCormick 06.10.2017 в 08:46:04

"Трябва да си адски спрял да се присмиваш на руснаците след Сочи 2014-та." - след кое, я пак? След двойните кенефи, на които няма преграда между тоалетните чинии, порутените хотели, уличните песове, големи колкото крави и какво ли още не? "И какво се случи? Сочи 2014-та махна главите на всички предишни зимни олимпиади." - да, никога не сме се хилили толкова, прав си. "Да не би екипът на кафенцето да е ходил скоро в Сочи?" - за какво, да гледа тъжните останки ли? "Или да ползва едно от десетките спортни съоръжения които на 95% работят и са използваеми за разликата от мега проектите на градове като Атина, Лондон, Барселона и прочие които са в допотопно състояние?" - снимки и данни, защото според мен говориш глупости. "Скоро да сте ходили на мач от руската първа лига, на стодион в Русия?" - едва ли, то по-добре да гледат А-футболна група. Родната. "А да сте били в Санкт Петербург?" - бил съм. И?

#5 sevtopol 06.10.2017 в 09:20:13

В коментар №1 чета: "Америка за България" все пак има изчерпаем финансов ресурс..." Що бе, умник, финансовият ресурс на руската мафия неизчерпаем ли е? И дори да е така – то само с пари не става, нали виждаш, трябва и акъл.

#6 Maquina 06.10.2017 в 10:38:41

Предстои да разберем как са се справили руската инженерна мисъл и водката. За сега е ясно само, че авторът на статията не се е справил ама никак. Ако се беше поразровил малко щеше да открие, че стадионът в Екатеринбург е реконструиран стар стадион. От една страна на футболния клуб на града не е нужен стадион с такава вместимост, от друга ФИФА има своите изисквания за СП. Така че времнните трибуни изглеждат съвсем резонно решение за 4-те мача. На 4-та снимка не е "Волгоград арена". Мързел си голям, ти, авторе. Kenny McCormick разреши ми да ти отговоря само за зимните курорти в Сочи и ски базите от първо лице: миналата зима бяха препълнени. http://blogsochi.ru/sites/default/files/user/user29911/dsc05442.jpg http://blogsochi.ru/sites/default/files/user/user29911/ai2v8948.jpg http://blogsochi.ru/sites/default/files/user/user29911/img_5844.jpg http://blogsochi.ru/sites/default/files/user/user29911/ai2v7280.jpg http://blogsochi.ru/sites/default/files/user/user1323/02_75.jpg

#7 AlahAkbar 06.10.2017 в 12:39:45

А нещо за севернокорейските роби, дето ги строят тия стадиони? Или за бесната корупция, още от Сочи - там заминаха само 50 милиарда $$$, резултатите са обект на насмешка и до сега. Но троловете дращят дитирамби за новия ссср и неговия лилипут-водач...

Новините

Най-четените