Най-скъпите футболисти на пазара

За шести път Футболната обсерватория CIES прави проучване и определя цените на най-големите звезди според момента пазарна стойност.

Критериите са: Възраст, срок на актуалния договор с клуба, интерес, вероятност за трансфер, представяне в последния сезон.

Най-висока (в списъка дори ни се струва - твърде висока) е оценката на актуални национални играчи под 27 г., с дълги контракти и много търсени на пазара - Стърлинг и Погба са най-добрите примери.

Не е случайно, че Меси е най-високо в списъка. Той още е на 27 г., договорът му с Барса е до 2018-а, най-силният играч в света е, спечели всички купи и вкара над 50 гола в последния сезон. Капитан на Аржентина.

Еден Азар е пред Кристиано Роналдо не защото на някой му е хрумнало, че е по-добър от него.

Белгиецът е само на 24 г., с основна заслуга за титлата на Челси, играч на годината в Англия, лидер на белгийския национален тим, има контракт до 2020-а и е желан от Реал - всички предпоставки да бъде счупен рекордния досега трансфер на Гарет Бейл.

Вероятността за сделка е немалък фактор при определянето на стойността в класацията.

Роналдо е на 30, не е давал индикации, че ще мърда от Реал и затова цената му е по-ниска с 20-ина милиона в сравнение с последната такава класация отпреди зимния трансферен прозорец.

Има интересни имеа - като актуалният и вече бразилски национал Филипе Коутиньо, основният за Реал и Испания халф Иско, английската сензация Хари Кейн...

В топ 20 няма нито един защитник. Също интересна тенденция...

Ето ги първите двадесет имена според критериите на Футболната обсерватория.

Новините

Най-четените