Уолкът и още 6 провалени надежди на английския футбол

След над десетилетие на неосъществени надежди, Тио Уолкът напусна Арсенал и премина в Евертън.

Един от големите английски таланти изпадна до статут на твърда резерва при Арсен Венгер и малко преди да навърши 29 г., потърси за себе си друго място, където да играе повече.

А някога, сякаш преди твърде много време, Уолкът беше най-скъпият 16-годишен играч в историята на английския футбол.

Опасни сравнения с Тиери Анри се лансираха още преди младежът да е изиграл и минута за Арсенал, а по-късно той наследи и фланелката на легендата на Арсенал с номер 14.

Английският селекционер Свен-Горан Ериксон доста изненадващо го включи в състава на Англия за Мондиал 2006, но Уолкът си остана неизползвана резерва на Световното.

През следващите 10 г. той имаше откъслечни проблясъци на невероятна класа и направи отделни блестящи мачове, но така и не показа нужното постоянство, за да стане водеща фигура в Арсенал.

В крайна сметка Уолкът се оказа поредният талант на Англия, на когото се възлагат големи надежди и той не успява да ги оправдае.

В последните години не са малко английските футболисти, демонстрирали отрано талант и натоварени с очаквания да станат суперзвезди. Само че кариерите на повечето от тях се развиха разочароващо.

Вместо да станат звезди в клубните си отбори и водещи фигури в националния тим, те потънаха в сивота и някои от тях днес са напълно забравени.

Вижте в галерията най-големите таланти на английския футбол в последните години, които по една или друга причина не успяха да реализират своя потенциал.

#1 maznislav 18.01.2018 в 11:14:14

Киърън Дайър въпреки контузиите игра на високо ниво няколко поредни години, а Нюкасъл в този си период беше постоянно в топ 4. Така че твъдението ви е пълно безумие.

Новините

Най-четените