Суонси тресна амбициите на Вал Гал

26-ят кръг във Висшата лига, поне в първите си мачове, не се оказа особено успешен за големите тимове - Манчестър Юнайтед отново падна от Суонси, а Челси не успя да победи Бърнли у дома.

Точно Луис ван Гаал обяви, че Манчестър Юнайтед е „най-добрият отбор в Англия в последните 15-20 мача" и Суонси успя да обърне „червените ангели" с 2:1 дома.

Юнайтед поведе в 28 минута с гол на Андер Ерера, но „лебедите" зарадваха публиката в Кардиф с два гола на Ки Суг-йенг и Бафетимби Гомис. Двата гола за Суонси паднаха в 30 и 75 минута. През второто полувреме Юнайтед доминира на терена, но така и не успя да реализира превъзходството си, а Суонси отбеляза победния гол. Попадението падна след удар на Шелви, който беше отбит и топката попадна в Гомис, който беше точен.

Загубата е удар по амбициите на Ван Гаал да върне Юнайтед в Европа, тъй като тимът му остана 4-и с 46 точки, изпреварен от Арсенал.

Отборът на Арсен Венгер победи като гост Кристъл Палас, а Челси не успя да се справи у дома с Бърнли и стигна до 1:1.

Челси поведе с 1:0 с гол на Иванович в 14 минута, който се възползва от пас на Еден Азар, но завърши мача с 10 чоека, след като Неманя Матич беше изгонен. Матич реагира остро след единоборство с Ашли Барнс, който го атакува. Матич бутна Барнс на земята и съдията веднага го изгони.

9 минути преди края на мача Бен Мий изравни за Бърнли и даде глътка въздух на борещия се за спасение клуб.

Играчите на Челси имаха претенции за две дузпи - първо шут на Иванович срещна ръката на Майкъл Найтли, а след това Диего Коща беше съборен от Джейсън Шакъл, но съдията нито веднъж не реагира.

Арсенал успя да спечели с 2:1 като гост на Кристъл Палас, въпреки че в края на мача играчите на Венгер отново отстъпиха инициативата на съперника си. Арсенал поведе с гол на Касорла от дузпа в 8 минута, а в 45-ата Оливие Жиру удвои аванса на гостите. Палас успя да върне само едно попадение в 90 минута чрез Глен Мъри. Той успя да удари и греда в самия край - в 95 минута, но за щастие на Арсенал топката не влезе във вратата.

Новините

Най-четените