Големите излагации на Блатер начело на ФИФА

Точно вече предполагахме, че могат да го изнесат от ФИФА единствено в дървен ковчег, и Сеп Блатер изненадващо реши да се оттегли сам.

За да го направи беше нужен грандиозен скандал, арести от страна на ФБР, признания на негови приближени хора за „пликчета с подаръци" и какво ли още не.

Откакто взе властта през 1998 г., Блатер е подлаган на почти непрестанни критики, кулминирали в изявлението на главния прокурор на САЩ Лорета Линч, че корупцията във ФИФА е „всеобща, системна и дълбоко вкоренена" - което не попречи на швейцареца да бъде избран за пети мандат от системата, която сам си изгради.

Благодарение на същата система той си беше създал такъв статут, че практически можеше да говори каквото си иска без кой знае какви последствия. И да говори каквото си иска беше имено това, което правеше през последните 17 години.

В часовете на поредния обрат, когато се заговори за негов възможен завой и оставане начело на ФИФА, си припомняме най-големите му излагации и абсурдни моменти като шеф на световния футбол. Ако не ви разсмеят, най-много да ви натъжат.

Новините

Най-четените