Лаказет е нападателят, който Арсенал чакаше: 5 извода след триумфа в Къмюнити Шийлд

Носителят на Купата на Англия Арсенал започна сезона с трофей, след като победи след дузпи шампиона Челси и така спечели турнира Къмюнити Шийлд. В редовното време срещата завърши 1:1, а при ударите от бялата точка футболистите на Арсен Венгер ликуваха с 4:1.

В последните три сезона трофеят е печелен от носителя на Купата на Англия, като „артилеристите“ продължиха тази традиция.

В състава на Арсен Венгер липсваха двете големи звезди в тима – Алексис Санчес и Месут Йозил, които въобще не бяха в грубата за мача. Антонио Конте не можеше да разчита на Еден Азар и Тиемуе Бакайоко.

Двата тима се срещнаха преди около две седмици в контрола, в която "сините“ от Лондон победиха с 3:0. Преди това пък "артилеристите" надделяха над същия съперник с 2:1 във финала за ФА Къп.

Макар и за Къмюнити Шийлд да се казва, че е важен за победителя и без никакво значение за загубилия, тъй като има по-скоро приятелски характер, в сблъсъка се видяха както добри неща в двата тима, така и пробойни, които могат да създадат неприятности по време на сезона.

В галерията може да видите 5 извода, които направихме.

Новините

Най-четените