Къде са те сега: Монако на Раниери, който спечели промоция за Лига 1

По това време на сезона преди четири години Монако се бореше за титлата във втория ешелон на френския футбол. Сега тимът е на полуфинал в Шампионската лига и в полпозишън за шампион в Лига 1.

Начело на тима тогава бе Клаудио Раниери (да, същият, който изведе Лестър до историческата титла във Висшата лига миналия сезон).

Въпреки че в онзи отбор на Монако нямаше чак толкова много звезди, колкото в сегашния, точно през сезон 2012/13 започна истинската революция в клуба.

След разочароващи първи шест месеца, новият руски собственик Дмитри Риболовлев отвори кесията и започна да харчи в опит отборът да се върне в Лига 1.

И не само се завърна, а Монако доказа статута си на спящ гигант и от тогава досега развитието на клуба върви във възходяща линия.

Преди няколко години тимът от Княжеството загърби политиката на големи харчове и се насочи към развитие на млади таланти (свои и новопривлечени), които донесоха дори повече успехи.

Главен отговорник за това пък е португалският специалист Леонардо Жардим, чиято фигура върна футболната радост на бижуто „Луи II” и го поведе не само към домашните, но и към европейските върхове.

Какво стана обаче с онези момчета, които осигуриха завръщането на Монако в Лига 1 през 2013-а и поставиха основите на сегашния тим? Вижте в галерията.

Новините

Най-четените