6 играчи, 7 отбора: Най-голямата трансферна въртележка тази зима

С всеки изминал ден очакваните сделки тази зима вървят към осъществяването си.

Най-голямата трансферна сага този януари е тази около Алексис Санчес и очакваното му преминаване в Манчестър Юнайтед.

Източници на Острова се надпреварват да обявяват сделката за сключена, а в Арсенал не се бавят с намирането на негов заместник. Дори заместници.

Според Goal.com и още няколко издания „артилеристите“ са успели да включат Хенрик Мхитарян в сделката с Юнайтед, като в допълнение са договорили личните условия и със звездата на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг.

Очаква се Арсенал да плати около 60 милиона евро за 28-годишния габонски нападател, а в допълнение с Мхитарян, Месут Йозил и Александре Лаказет, тимът от „Емирейтс“ ще изглежда доста заплашително през втората част от сезона.

Напускането на Обамеянг означава, че от „Сигнал Идуна Парк“ също трябва да търсят пък заместник на него. Дортмунд се е насочил към нападател на Челси, който обаче е искан и от Севиля.

Трансферна битка има и за Даниел Стъридж, който се надява да напусне Ливърпул или поне да бъде пратен под наем до края на сезона, за да увеличи шансовете си за включване в националния отбор на Англия за предстоящото световно първенство в Русия.

Проследете в галерията най-голямата трансферна въртележка тази зима, в която участие взимат шестима футболисти и седем отбора, и как всяка сделка зависи от другата.

Новините

Най-четените